Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Bokrea i Google Play-butiken [Tips]

Postat:
17:20 - 2014-02-28
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
Google Play Böcker som fick Sverige-premiär i somras erbjuder för tillfället rea på en rad svenska boktitlar. Det vill säga precis som det stora flertalet bokhandlare i Sverige i och med den årliga bokrean. Bland de cirka 250 boktitlar som omfattas av rean kretsar priset kring 19-40 kr per styck.
Utbudet varierar men påminner om vad som för närvarande kretsar på pockettopplistorna runtom i landet och sträcker sig från titlar som ”Hungersspelen”, ”Da-Vinci-koden”, ”Mord i central park” till ”Ego Women”, ”Öka din sociala kompetens”, ”Retorik i tiden: 18 historiska recept för framgång” etc.

Böcker som köps via Google Play finns lagrade i Googles moln men går förstås att hämta hem och läsa offline via applikation ”Google Play Böcker”. Observera att Google-kontot du köpt böckerna genom måste vara aktivt på telefonen vid användning av applikationen för att böckerna skall synas. Det går också att läsa böcker via webbläsaren på exempelvis datorn genom webbsidan för tjänsten.

Applikationen går att installera på flera enheter, och under förutsättning att samma användarkonto används synkroniseras också information som anteckningar och bokmärken med mera enheterna emellan.

Google_play_books_transfer

För den som vill lägga upp egna titlar i Googles bokmolntjänst finns en sådan möjlighet under förutsättning att böckerna är i PDF- eller ePub-format. Innan det fungerar krävs dock att rutan ”Aktivera överföring av PDF” är ibockad i applikationens inställningsmeny. Därefter kommer alternativet ”Överför till Play Böcker” fram för PDF-filer som öppnas på telefonen via exempelvis Gmail-klienten, webbläsaren eller filhanteraren. Det går också utmärkt att ladda upp böcker i sagda format via webbsidan för Google Play Böcker.

[Google Play bokrea]

Mest kommenterat

 1. Spotify tog bort sin widget i senaste uppdateringen
 2. Kommer du skaffa Samsung Galaxy Note 10 eller Note 10 Plus?
 3. Samsung Galaxy Note 10+ 5G kammar hem förstaplatsen på DxoMarks topplista
 4. Samsung Galaxy Note 10 Plus+ har världens bästa mobilskärm enligt DisplayMate
 5. OnePlus kommer släppa 5G-telefon globalt senare i år
 6. Löst rykte: Samsung kommer släppa smartphone med grafenbatteri inom två år

Mest läst

 1. Google förklarar resonemanget bakom Androids nya gestnavigering
 2. Löst rykte: Samsung kommer släppa smartphone med grafenbatteri inom två år
 3. Samsung Galaxy Note 10+ 5G kammar hem förstaplatsen på DxoMarks topplista
 4. Spotify tog bort sin widget i senaste uppdateringen
 5. HTC:s senaste telefon är inte ens en HTC
 6. Misfit presenterar smartklockan Vapor X

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du skaffa Samsung Galaxy Note 10 eller Note 10+?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey