Bredbandskollen dyker upp på Android Market

Postat:
16:16 - 2011-02-21
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
21

Det populära verktyget för att testa hur snabb bredbandsuppkopplingen är under idealiska förhållanden – bredbandskollen – har nu dykt upp som en applikation på Android Market. Tjänsten fungerar förvisso utmärkt genom webbläsaren på flertalet enheter, men för den som föredrar en app finns det alternativet numera att tillgå. Programmet är gratis och går att hitta genom att antingen söka på ”Bredbandskollen” på Android Market eller genom att skanna QR-koden längst ned i artikeln.

När vi själva testar programmet på en Nexus One ansluten över WiFi (802.11g) till en Linksys WNR3500-router i sin tur ansluten till en 100Mbit-lina, så mäter vi upp en hastighet på 28,3 Mbit/s ned och 18,28Mbit/s upp. Har någon av er läsare haft tillfälle att utföra en mätning och hur mycket data mustar era telefoner med att skyffla?

Bredbandskollen för Android låter dig göra samma mätning som på vanliga Bredbandskollen, men på din Android-telefon.Om du mäter över mobilt bredband så delar du även anonymt med dig av din mätning till andra och du kan själv se andras mätningar runt omkring dig. Det gör det enkelt att se hur hastigheten är på andra platser än där du befinner dig.

Bredbandskollen är ett konsumentverktyg som hjälper bredbandskunder att utvärdera sin bredbandsuppkoppling. Bredbandskollen finns även tillgängligt som ett verktyg för din dator på www.bredbandskollen.se samt för iPhone/iPad.

Bakom Bredbandskollen står .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur), en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av Internet.

–Bredandskollen.se

Klickbar QR-kod

[Bredbandskollen på Android Market]

[Bredbandskollen]