Bygg din egen Arduino-mobil för 200 dollar

Postat:
17:09 - 2013-11-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
20

En av personerna bakom den populära Arduino-plattformen, David Mellis, har släppt instruktioner för att bygga egen mobil. Alla delar som behövs kostar totalt runt 200 dollar. Det är naturligtvis inte ett projekt som är riktat till vanliga konsumenter utan något för pysslare, ingenjörer och utvecklare.

I grunden finner vi en Arduino GSM Shield som ger Arduino-baserade enheter tillgång till GSM-nätverk. Mellis har gett komponenten utökat stöd som tillåter att skärm, knappar, högtalare, mikrofon och gränssnitt kopplas till manicken. I slutändan kan de som följer anvisningarna få en fullt fungerande mobil av traditionellt format.

Mellis har lagt upp all information som behövs på Github. Själva höljet kan formas av plywood men det går även att skapa andra typer av konstruktioner som bildserien nedan visar. Mer information finns på MIT Media Lab.

arduino-bygga-telefon-9 arduino-bygga-telefon-4 arduino-bygga-telefon-3 arduino-bygga-telefon-5 arduino-bygga-telefon-1 arduino-bygga-telefon-6 arduino-bygga-telefon-11 arduino-bygga-telefon-12 arduino-bygga-telefon-7 arduino-bygga-telefon-8 arduino-bygga-telefon-2