Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Se vad du äter – Calorie Counter [Tips]

Postat:
14:21 - 2009-10-13
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

caloriecounter_diaryFör den som har i ambition att gå upp/ned i vikt eller helt enkelt är intresserad av att se vad man trycker i sig under en dag, så kan vi tipsa om gratisapplikationen ”Calorie Counter”.

Calorie Counter har en stor databas där man kan välja från färdiga rätter till enstaka ingredienser. Om man exempelvis väljer alterantivet ”surdegsbröd” dyker ett fönster upp som låter en välja mellan frukost, lunch, middag eller snacks/annat, därtill ges man möjlighet att välja hur stora skivorna varit samt hur många och vid vilket datum man konsumerat dem. Så snart man gjort sina val sparas allting i ”matdagboken” som du sin tur kan synkronisera med utvecklarens webbtjänst.  Vidare har man möjlighet att spara favoriter för att snabbt kunna mata in vad man rutinmässigt äter.

Tyvärr har man inte anpassat programmet så väl för oss i Europa vad berör måttenheter, man kan dock ange det mesta i gram, så är man osäker är det med andra ord bara att plocka fram matvågen. Den inbyggda streckkodsläsaren går också bort, den hittade inga produkter jag testade den med, vilket förstås inte är så konstigt.  Programmet bjuder på mängder av andra funktioner än att bara räkna kalorier, man kan lägga upp träningsscheman och dieter samt sina viktförändringar m.m.

Själv har jag använt programmet i några dagar nu och på bilden ovan ser ni dagens frukost,  det är onekligen roligt att på ett ungefär se vad man stoppar i sig samt hur mycket energi det innehåller. I och med att applikationen är lättanvänd och har ett pedagogiskt upplägg, så har det inte heller känts som någon större börda att löpande mata in nya data.

Läs mer om applikationen på utvecklarens hemsida här eller på AndroLib

Mest kommenterat

 1. Vilket är ditt värsta mobilmissöde?
 2. Allt om OnePlus Nord 2 5G
 3. Designer förklarar varför Google övergav nedre adressfältet i Chrome
 4. OnePlus lanserar trådlösa hörlurarna Buds Pro med aktiv brusreducering
 5. Microsoft Surface Duo 2 släpps i höst med Snapdragon 888 enligt rykte
 6. OnePlus kommer göra batteri-optimeringen valfri

Mest läst

 1. OnePlus lanserar trådlösa hörlurarna Buds Pro med aktiv brusreducering
 2. Google berättar vilka smartklockor som får Wear OS 3
 3. Samsung släpper webbapp som återskapar deras mobilgränssnitt
 4. Allt om OnePlus Nord 2 5G
 5. Designer förklarar varför Google övergav nedre adressfältet i Chrome
 6. TeslaCoil släpper beta av Nova Launcher 7 i Play Store

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket bryr du dig om smartklockor idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om