Canonical gör ett ryck – sänker priset på Ubuntu Edge till $695

Postat:
20:20 - 2013-08-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
52

För drygt två veckor sedan presenterade Canonical en monstermobil som fick det att vattnas i munnen på många. Den heter Ubuntu Edge och är på pappret en riktig supertelefon med 4GB RAM, den ”vid releasen snabbaste mobilprocessorn” och 128GB lagringsutrymme. Enheten kör både Android och Ubuntu och kan förvandlas till en fullskalig Ubuntu-PC när den kopplas till en extern skärm vid HDMI.

Som om det inte var nog planerar Canonical att ge Ubuntu Edge en HD-upplöst 4,5-tumsskärm vilken täcks av ren safirkristall som ”bara diamant kan repa”. Projektet har dragit in mycket respektabla 8,8 miljoner dollar i gräsrotsfinansiering under dess första 18 dagar. Tyvärr innebär det som vi tidigare konstaterat att Canonical inte är i närheten av att nå sitt mål.

Företaget har i snitt fått knappa 0,5 miljoner om dagen i finansiering hittills och den takten behöver mer än tredubblas under projektets sista två veckor på IndieGogo. Det finns dock fortfarande hopp och Canonical har nu sänkt priset för Ubuntu Edge till 695 dollar (cirka 4500kr), vilket är billigt om de lyckas hålla vad de lovar.

Bloomberg L.P. har dessutom gått in med 80 000 dollar. För de som hoppas på att Ubuntu Edge ska börja produceras kan det därför nu vara läge att slå till. Om Canonical inte når 32 miljoner dollar betalas pengarna tillbaka, så det ska inte finnas någon risk att kasta pengarna i sjön.