Casio G-Shock GB-6900 – en smartwatch med två års batteritid [CES 2012]

Postat:
11:54 - 2012-01-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
35

Smarta armbandsur, så kallade smartwatches, är tänkta att utöka våra mobilers funktionalitet och agera som en extra bonusskärm. Några av de mest kända exemplen på smartwatches är Sony Ericssons LiveView, nyss offentliggjorda Sony SmartWatch och i’mWatch.

Ju större och mer avancerad skärm en smartwatch har och desto fler funktioner den erbjuder, desto kortare blir naturligtvis batteritiden och desto större blir själva enheten. Alla kanske inte tilltalas av en otymplig klocka som måste laddas varje dag.

Då kan kanske Casios GB-6900 vara intressant, som är en ny modell i tillverkarens klassiska G-Shock-serie. Klockan erbjuder inte lika många funktioner som vissa av konkurrenterna, den har exempelvis inga appar, widgetar och ingen pekskärm – men den har å andra sidan upp till två års batteritid. Detta är möjligt genom strömsnåla BLE (Bluetooth Low Energy).

Casio G-Shock GB-6900 har vanliga klockfunktioner som tidsvisning, kronometer, alarm och kalender. Men enheten kan dessutom kommunicera med en smartphone och visar titeln på den låt man lyssnar på samt notifikationer för samtal, SMS och mejl. Klockan kan synkronisera tidsvisningen med mobilen, vilket exempelvis är praktiskt när man reser och byter tidszoner.

Casios smartwatch kan hjälpa till att hitta en borttappad telefon. Om man långtrycker på en av klockans knappar börjar nämligen mobilen att spela upp ett alarm, förutsatt att den befinner sig inom räckvidden. Det fungerar även åt andra hållet: om mobilen försvinner bort ifrån en kan klockan meddela detta, vilket kan agera som stöldalarm.

G-Shock GB-6900 kommer släppas i USA i mitten av året där den kommer få ett pris kring $150 (~1000kr). Klockan lär sannolikt även hitta fram till Europa i sinom tid.

Genom Android and Me

Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu: