Casio hoppar på Wear OS-tåget, släpper smart G-Shock-klocka

Postat:
17:32 - 2021-04-01
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
13

Japanska Casios klassiska serie med stryktåliga klockor, G-Shock, inleddes i början av 80-talet. Nu har Casio introducerat den första sant smarta klockan i serien genom GSW-H1000 som kör Wear OS.

Klockan är rejält vattentålig (20ATM) och är utrustad med Wi-Fi, Bluetooth, mikrofon, GPS, optisk pulsmätare, kompass, barometer och höjdmätare. Företaget utlovar även att klockan ska klara av hårda stötar. Enheten kan förstås spara träningsrelaterade uppgifter, inklusive 24 olika inomhusaktiviteter. Casio har dessutom lagt till stöd för vattenrelaterade aktiviteter som simning, paddling, surfning och segling.

Eftersom klockan kör Wear OS går det exempelvis att installera appar och byta urtavlor. Utöver en pekskärm i färg (360 x 360) har klockan även ett sekundärt, ständigt aktivt skärmlager för att spara ström och öka läsbarheten. Båda skärmarna är LCD-paneler och täcks av reptåligt mineralglas.

Start-knappen längs sidan är gjord av aluminium, medan bakstycket består av titan. Casio nämner inte vilket chipp klockan erbjuder, vilket kan vara en varningssignal. Batteritiden är bara 1,5 dagar med färgskärmen, men i ett särskilt läge som mer efterliknar en vanlig klocka ska en laddning kunna räcka i upp till en månad. Klockan väger 103 gram.

Vi ser inget svenskt pris i skrivande stund men i USA kostar GSW-H1000 700 dollar.

Korrigering: Som påpekas i kommentarsfältet har Casio släppt Wear OS-klockor förut, men detta är den första i G-Shock-serien.