Chainfire släpper verktyg för att knäcka Samsungs regionlåsning

Kräver rootaccess

Postat:
09:11 - 2013-10-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
34

Samsungs regionlåsning blev i alla fall ur ett PR-perspektiv inte ett särskilt lyckat drag. På kartongerna för Galaxy Note 3 och nytillverkade exemplar av Galaxy S4 och S3 står det att telefonerna bara kan användas med SIM-kort från Europa. Enligt tillverkaren gäller dock regionlåsningen bara ifall de berörda enheterna först aktiveras med ett SIM-kort från en annan region.

För de som ändå finner begränsningen olustig har utvecklaren Chainfire nu släppt ett verktyg som helt tar bort låset. Vissa är säkert bekanta med Chainfire sedan tidigare då han varit aktiv på Androids ROM-scen en längre tid.

Verktyget är bara kompatibelt med europeiska exemplar av Galaxy Note 3 och det kräver rootaccess. Det är således bara till för de som är vana vid och villiga att experimentera med sina enheter.

Utvecklaren berättar att Samsungs lås består av en slags svart lista bestående av operatörsnätverk som inte tillåts. Appen rensar den listan så att låset inte får någon effekt. Chainfire kallar verktyget RegionLock Away och det kostar 20 kronor i Play Store. Det kan alternativt laddas hem gratis från utvecklarens egna tråd på XDA.