Changelog för Android 4.4.2 – inget mer App Ops

Postat:
11:45 - 2013-12-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
34

Vad innehåller egentligen hoppet från Android 4.4.1 till Android 4.4.2 för förändringar? Google har inte varit specifik men nu verkar det som att det rör sig om ytterst få nyheter. Först och främst ska version 4.4.2 täppa till luckan som i vissa scenarier gjorde det möjligt att starta om Nexus-telefoner genom att skicka en lång rad så kallade Flash SMS till telefonerna.

Changelogen nedan nämner även ett par andra små förändringar som ingen användare sannolikt kommer märka utåt. En något större ändring som vissa kanske redan märkt är att App Ops blivit ännu mer dolt – det vill säga det systemverktyg som gör det möjligt att blockera enskilda appars tillåtelser.

När funktionaliteten först upptäcktes i Android 4.3 trodde vissa att plattformen snart skulle ge användare full kontroll över appars tillåtelser. Enligt Androidingenjören Dianne Hackborn har App Ops dock aldrig varit avsett för vanlig användare. I Android 4.4.2 går det i nuläget inte att nå App Ops alls.

dianne-hackborn-app-ops

Kanske kommer Android ge användare möjligheten att manuellt blockera appars systemtillåtelser i framtiden, men det verkar tyvärr inte vara på gång i nuläget.