Chef inom Oppo avgår – sägs skapa värsting med Cyanogen Inc

Postat:
15:27 - 2013-11-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Oppo är tillsammans med Xiaomi del av den hippa, nytänkande vågen av Kinesiska tillverkare. Företaget jobbar aktivt med att bygga ett community och samarbetar exempelvis med Cyanogen Inc för att tillhandahålla officiell CyanogenMod åt nya toppmodellen N1.

Det sägs att Cyanogen kommer släppa en helt egen smartphone, till skillnad mot att bara få vara med på hörn på en befintlig telefon. Steve Kondik, en av Cyanogens grundare, meddelade nyligen att han träffat Pete Lau i Kina och att de tillsammans kommer skapa en telefon som blandar ”fantastisk mjukvara med den absolut bästa hårdvaran”.

Nu har Pete Lau som är vice VD för Oppo avgått. Enligt spekulationer och rykten kommer Lau skapa ett nytt onlinemärke från grunden och att nya satsningens första produkt kommer bli en CyanogenMod-mobil med topphårdvara. Lau har sagt på Sina Weibo att de planerar något som ”kommer förändra Androidvärlden” och att de har ett ”perfekt Androidflaggskepp” på gång.

Rykten menar att mobilen kommer få en variant av Snapdragon 800 med 2,5GHz klockfrekvens och produktbeteckningen MSM8974AC. Det spekuleras att satsningen fortfarande kan ha anknytning till Oppo och att det snarare blir en ny gren av tillverkaren. Konkret officiell information saknas i nuläget men vi lär snart bli varse vad Cyanogen, Oppo och Pete Lau har i görningen.

Senaste artiklarna om CYANOGENMOD

→ Se fler artiklar om ämnet