Chris Lacy släpper Action Launcher 49, har förbättrade övergångsanimationer

Postat:
08:48 - 2022-03-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
2

En vanlig anledning till att folk slutat använda hemskärmsersättare är att upplevelsen inte blev fullt lika polerad efter att Android introducerade gestnavigering. Hemskärmsappar kan kännas som en pålagd del av systemet som inte helt passar in.

När en hemskärmsersättare används försvinner exempelvis övergångsanimationen som visas för hem-gesten. Det visas förvisso en animation, men det ser ut som att appen försvinner i intet istället för att den återgår till sin position på hemskärmen.

Action Launcher v49 introduces new transition home animations that drastically improve the appearance as you return to the launcher.

Nova försökte göra något åt saken på Android 12 i höstas. Största nyheten i nyss släppta Action Launcher 49 är just nya övergångsanimationer när användaren återvänder till hemskärmen. Utvecklaren säger att de har förbättrats drastiskt men de är fortfarande inte i nivå med inbyggda launchers.

Det går att välja mellan fyra olika animationstyper samtidigt som själva animationen kan kalibreras genom inställningar. Action Launcher 49 går att ladda hem i Play Store.