Chrome 77 gör det möjligt att enkelt dela webbflikar mellan enheter

Postat:
04:50 - 2019-09-13
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
12

I den senaste versionen av Googles webbläsare Chrome, versionsnummer 77, har en ny funktion tillkommit som gör det möjligt att skicka webbläsarflikar mellan olika enheter på samma Googlekonto. Exempelvis kan en flik från webbläsaren Chrome på en PC skickas till Chrome på telefonen eller vice versa.

För Chrome på Android finns funktionen under ”Dela”-menyn. Genom att trycka på ”Skicka till din enhet” presenteras en lista som sedan visar alla kompatibla enheter som är inloggade på samma Googlekonto.

I Windows är det möjligt att göra samma sak genom att högerklicka på en flik och därefter klicka på alternativet ”Skicka till dina enheter”.

I Windows syns en notis i samband med att en flik tas emot eller skickas.

I Windows syns en notis både i samband med att en flik skickas iväg och i samband med att en flik tas emot. För att notiserna skall fungera krävs att Chrome har behörighet att skicka notiser.

När en flik skickas till Android kommer en notis i stället upp i notisfältet varifrån användaren sedan kan öppna länken i Chrome genom att helt enkelt trycka på notisen.

Utrullningen av Chrome 77 påbörjades i tisdags och som alltid med Googles produkter kan uppdateringen komma att gå ut i etapper, varför det i vissa fall kan dröja några dagar innan uppdateringen har letat sig ut till alla enheter.