Chrome för datorer visar nu vilka flikar som ger ifrån sig ljud

Stora nyheter i senaste uppdateringen

Postat:
00:05 - 2014-01-15
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
44

Har du någon gång haft många flikar öppna i Chrome medan det kommer störande ljud från någon av dem, men du vet inte vilken? Chrome för datorer visar nu vilka flikar som ger ifrån sig ljud genom en liten ikon. Fliken som spelar ljud kan då lätt hittas så ljudet kan pausas, eller hemsidan stängas ner.

Senaste Chrome för datorer indikerar även när flikar/hemsidor använder webbkamera och när en flik skickas till TV via Chromecast. Utöver dessa välkomna indikatorer har Chrome fått tydligare varningar för malware och en funktion för övervakad surfning.

ljud-chrome-flikar
chrome-ljud-1chrome-ljud-2chrome-ljud-3

Övervakningen är i betastadiet och vi antar att den främst är till för föräldrar som vill hålla koll på sina barns internetvanor. En ”övervakad användare” kan skapas, varefter besökshistorik kan ses från chrome.com/manage. Det går även att införa begränsningar för användaren.

chrome-supervisor

Sista stora nyheten är ett slags Chrome OS inbakat i Windows 8. Det särskilda läget är till för den nya typen av offlineappar som kan köras utanför webbläsaren. Användare får ett helskärmsläge som liknar Chrome OS, med stöd för desktopappar.

Senaste Chrome för Windows går att ladda hem genom att klicka på menyikonen och därefter på Om Google Chrome.

chrome-metro-mode