Chrome to Phone [Tips]

Postat:
15:00 - 2010-08-02
Skribent:
| FlyBob
Kommentarer:
58

Hur ofta händer det att du har en webbsida öppen, som du vill nå från telefonen? Du kan naturligtvis använda en QR-code generator för att scanna av en kod och på så sätt öppna en webbsida, eller så kan du använda Chrome to phone som är en extention till webbläsaren Chrome.

Helt enkelt får du en knapp i din webbläsare, som med ett enkelt tryck öppnar upp webbläsaren på din telefon och visar den valda sidan. Detta fungerar endast i Android 2.2, genom den nya funktionaliteten Android Cloud to Device Messaging som följer med i Android 2.2 / Froyo.

Din dator skickar ett meddelande till ”molnet” med information, vilket sedan vidarebefodras till din telefon som får ett meddelande om att data finns att ladda ner. Detta görs automatiskt och du behöver bara klicka på knappen i webbläsare för att öppna den valda sidan på din telefon. Det fungerar även för Google maps, om du tittar på en karta eller plats i din webbläsare kan motsvarade vy öppnas på telefonen i Google maps. Perfekt när du ska till tandläkaren, eller inte vet var festen är.

Ett tillägg måste installeras i webbläsaren på datorn, och ett program i din telefon som kan ta emot meddelanden som detta tillägg skickar. Se länkar nedan för mer information om dessa. Självklart finns det väldigt stora möjligheter för denna nya funktionalitet i Android 2.2 och med detta kan ni se ett väldigt praktiskt och enkelt användningsområde.

Uppdatering 15:30 2/8: Samma funktionalitet finns numera att tillgå i Firefox genom tillägget ”Send to Phone” som går att hämta hem här.

För mer information:

https://www.thechromesource.com/how-chrome-to-phone-works/
https://code.google.com/p/chrometophone/

Vill du också publicera en artikel på Swedroid? Klicka här