Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Chromebooks fyller 10, får många nya funktioner

Postat:
11:36 - 2021-03-10
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Tiden går och Googles operativsystem för laptops, Chrome OS, har nu fyllt tio år. För att fira har Google givit plattformen en mängd nya finesser, vilka listas i detalj på företagets svenska hemsida.
Uppdateringen släpps under de kommande veckorna i form av Chrome OS 89. Systemet har fått ett kontrollcenter för anslutna Androidtelefoner. I ”Phone Hub” visas de senast öppna flikarna på telefonen, batterinivån och signalstyrkan.

Användare kan även svara på meddelanden på mobilen direkt från Chromebooks, samt stänga av och på hotspot och ljudlöst läge. Synkroniseringen av Wi-Fi-nätverk har utökats så att alla nätverk som finns på telefonen automatiskt kan användas av datorn – förstås förutsatt att de är inloggade med samma Google-konto.

Google har även tillkännagivit skärminspelningen som upptäcktes förra månaden. Användare kan enkelt växla mellan skärminspelning och att fånga skärmdumpar. Gällande bilder kan Chrome OS fånga hela gränssnittet, ett helt specifikt fönster, eller bara en viss del av skärmen.

Något kallat ”Tote” beskrivs som ett ”förvaringsutrymme” som ska göra det lättare att hitta rätt filer. Utklippet har utökats så att systemet sparar de fem senaste objekten som kopierats. Användare kan välja vilket eller vilja av objekten som ska klistras in.

När användaren högerklickar på ett ord kan systemet visa snabbinfo om ordet, som exempelvis en definition, utan att en sökning behöver genomföras. Annat smått och gott i uppdateringen inkluderar mer kraftfulla multipla skrivbord, en låsskärm som kan göras om till en behändig smartskärm i standby, samt uppspelningskontroller i menyn med snabbinställningar.

Mest kommenterat

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Vilken Androidversion har din telefon?
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 5. Swedroids fyndtipsfredag (v14)
 6. Sony kan satsa stort på mobilspel

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Google-experiment visar vad som finns rakt på andra sidan jorden
 3. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 4. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6
 5. Swedroids fyndtipsfredag (v14)
 6. Nya designen i Play Store blir allmänt tillgänglig

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om