Chromecast får sannolikt officiell svensk lansering 2014

Postat:
19:32 - 2013-12-16
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
48

Chromecast säljs redan i Sverige av en rad etablerade återförsäljare, bland andra CDON, NetOnNet, Komplett.se, Dustin och Webbhallen. Googles mediaspelare har dock inte fått någon officiell svensk lansering, men det ser ut att bli ändring på det nästa år.

Mario Queiroz, en av personerna som ansvarar för Chromecast inom Google, berättar i en intervju att Chromecast får internationell lansering nästa år. Han säger att folk i andra länder kommer bli ”positivt överraskade” av internationella releasens omfång.

google-chromecast-bild-12

Chromecasts utvecklarkit (SDK) blir snart tillgängligt för utvecklare världen över. I och med den globala lanseringen och Googles SDK kommer vi få se en mängd nya kompatibla appar utöver de futtiga 10 som redan finns idag. Queiroz berättar om visionen att alla appar ska bli kompatibla med mediaspelaren.

Google kommer även samarbeta med elektronikföretag för att göra Chromecasting till en standard som även når fram till andra enheter och annan hemelektronik. Företaget kallar tekniken för Google Cast och hoppas på att det växer upp ett vitalt ekosystem kring den. Chromecast kan eventuellt förvandlas en trojansk häst nästa år som blir mycket kraftfullare och mer konkurrenskraftig än vi först trodde.

Senaste artiklarna om CHROMECAST

→ Besök Androidarkivet