Chromecast och Nexus 5 sålde bra under 2013

Postat:
12:02 - 2014-01-31
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
5

Googles inkomstkällor utöver annonser växer, med framgångar för Chromecast, Nexus 5, Play Store och Wallet. Sökjätten har nyligen presenterat sitt resultat och Googles Patrick Pichette sa flera gånger att Nexus har ”presterat väldigt bra”, även om inga specifika försäljningssiffror nämndes.

Chromecast, Googles lilla mediaspelare, sålde tydligen allra bäst av företagets fysiska produkter under sista kvartalet förra året. Pichette talar om ”stort momentum” för Chromecast och Nexus 5, som båda sålts till ett mycket förmånligt pris i USA.

Angående Chromebooks så har de flesta sålts av utomstående parter och inte från Play Store, så de har inte varit en särskilt stor inkomstkälla för Google i ren hårdvaruförsäljning.

google-chromecast-bild-8

Nexus-serien var ursprungligen främst avsedd för utvecklare som referensenheter, så de kunde få tag på senaste versionen av Android snabbt. De var även ett slags ansikte utåt för plattformen, med bra hårdvara och senaste mjukvaran.

I och med Nexus 4 och Nexus 7 fick Nexus-serien dock en lite annan approach, med snabb hårdvara till ett subventionerat och fördelaktigt pris. Även om Nexus-enheterna inte blivit mainstream än är det i den riktningen Google vandrar. Samtidigt finns rykten om att Nexus-serien kommer upphöra, men Googles understrykande av de positiva resultaten för senaste telefonen i serien pekar på motsatsen.