Android tågar in på ny marknad – erövrar stationära telefoner

Postat:
22:57 - 2009-08-20
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
2

droidphone

Företaget Cloud Telecomputers har i ett pressmeddelande idag presenterat sin senaste mjukvaruplattform vid namn ”Glass: The Android-based Platform Enabling Desktop Smartphones for Business”.

Enheten i sig, som för närvarande endast verkar bestå i en datorrenderad bild, kommer att ha en 8″ stor skärm med touchscreen-funktion och en trådansluten telefonlur.

Mjukvaruplattformen ”Glass” erbjuder en mängd olika funktioner, bland annat kan du ringa kontakter genom din Outlook adressbok, ansluta en mobiltelefon/ett headset genom bluetooth och erbjuda full kompatibilitet med med befintliga Android-applikationer. Vidare skall man kunna skicka SMS, åtnjuta videokonversationer samt föra telefonkonversationer över VOIP i HD-kvalitet.

Det blir allt mer uppenbart att Google inte utvecklat Android för bara mobiltelefonmarknaden, även om det till en början må ha varit den primära målgruppen, ett faktum Google själva gjort klart sedan starten. Vi har tidigare rapporterat om att Android är på väg ut i både så kallade nettops och tablet-enheter och digital-tv-boxar och nu föga förvånande stationära telefoner.

Hade ni i ert yrkesutövande haft nytta av en sådan här enhet med den flexibilitet den innebär, dvs där IT-avdelning enkelt kan implementera företagsspecifika funktioner, eller kommer alla stationära telefoner att gå samma öde till mötes som dinosaurierna?

Genom PR Newswire via Engadget