Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Comics av utvecklaren comiXology är en ovanligt kompetent serietidningsapp

Postat:
14:55 - 2011-04-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Comics av utvecklaren comiXology är en ovanligt kompetent serietidningsapp

Redan sommaren för snart två år sedan fanns det gott om serietidningsappar i Market, men de var inte särskilt moderna eller anpassade för mobilformatet. De fungerade i regel genom att helt enkelt visa seriestrippar bestående av vanliga bilder, som man fick scrolla runt för att se hela av. Sedan dess har det saknats en vass och professionell applikation för serietidningar i Market, men utvecklaren comiXology har försökt råda bot på detta i och med appen Comics som nyligen släppts i skarp version.

Comics främsta styrka är att appen visar en serieruta i taget i helskärm, och man kan enkelt bläddra fram och tillbaka genom att trycka till höger eller vänster på skärmen. Programmet animerar även övergångarna mellan rutorna, vilket gör läsningen roligare och att appen känns mer interaktiv. Man kan även enkelt zooma in och ut genom att dubbeltrycka på skärmen.

Comics har en inbyggd och rätt välfylld butik med serier som The Flash, The Walking Dead, Batman, Superman och Green Lantern. Som ni märker utifrån titlarna är tidningarna dock på engelska, och de kostar oftast 7 – 14 kr styck. Appen stödjer Googles egna in-app billing, och man kan alltså betala genom Google Checkout. Det finns även en hel del gratismaterial att tillgå, men då rör det sig främst om mer okända serietidningar.

När vi skrev om Paperton invände vissa mot att det inte gick att läsa tidningarna man köpt i den app man själv föredrar – för vad händer om företaget går i konkurs? Då riskerar man att bli av med alla sina tidningar, till skillnad mot om man hade en fristående kopia av varje nummer lagrad lokalt. Vissa användare i Market har gett Comics ett lågt betyg på grund av just detta, och även för att serietidningsutbudet inte tilltalar dem. Dock är själva appen föredömligt designad.

Finns det några serietidningsfans bland er läsare, och har ni i så fall testat applikationen? Vad tycker ni är bra och vad saknas? Lämna gärna även en kommentar ifall ni känner till fler bra serietidningsappar för Android. Comics är gratis och finns som vanligt i Market.

Lägsta pris på HTC Flyer på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Har OnePlus förlorat del av sin identitet?
 2. Vilka framsteg tror du på i mobiler under de kommande åren?
 3. Från Galaxy S2 till S21 – så här mycket har hänt på tio år
 4. Android 10 är den vanligaste versionen av systemet
 5. Oppo Reno 7 Pro har aviseringslampa kring kameramodulen
 6. Google Messages börjar visa emojireaktioner från Iphones

Mest läst

 1. Stadia Premiere Edition prissänkt till 250 kronor, inkluderar Chromecast Ultra och spelkontroll
 2. Har OnePlus förlorat del av sin identitet?
 3. MIUI har nu över 500 miljoner användare
 4. Dold inställning aktiverar Windows 11-menyer i Chrome
 5. Fyndtips (v47): Black Week har startat
 6. Swedroids fyndtipsfredag: Black Friday (v47)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta testar du nya appar eller spel i Play Store?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om