CoPilot Live Navigation 8 [Användarrecension] - Swedroid
Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

CoPilot Live Navigation 8 [Användarrecension]

Postat:
12:24 - 2009-09-07
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:

co-pilot android

På väg till en kräftskiva mitt i mörkaste Småland slog det mig att det ibland skulle sitta fint med en gps-navigator som underlättade resandet. Kombinationen av Google Maps och en åksjuk sambo hade uppenbara brister. Efter att ha använt min Magic som ”bara” smartphone sedan release fick jag en ingivelse, varför inte använda telefonen som GPS? Jag testade ett par olika gratisalternativ men kände mig aldrig riktigt nöjd med antingen gränssnitt eller funktion. Till sist bestämde jag mig för att testa CoPilot Live som jag läst om bland annat här på Swedroid.

Om vi börjar från början så måste man ha tillgång till betalapps genom Market Enabler. Har man det kan man söka på ”copilot” i market och köpa appen där. Den finns i två olika versioner, ”Europe” samt ”UK+IRE”, jag valde den senare. Efter nerladdning och installation av appen får man välja vilken region man önskar och jag valde ”Scandinavia”. Nästa steg är att ladda ner kartorna vilket kräver Wi-Fi, alternativt att man laddar ner kartorna till sin dator och sedan för över till telefonen. Kartpaketet är ca 240 MB stort vilket jag tycker är klart hanterbart. Jag passade också på att ladda ner en fil med fartkameror som places of interest (POI).

I CoPilot kan man spara olika platser som Home, Work och Favorites. Platserna hittar man genom att antingen ange adress, peka ut på kartan, ange gatukorsning, välja en POI eller ange koordinater. Jag har hittills bara haft tilfälle att testa de första tre och de fungerar utmärkt. Precis som i vanliga navigatorer kan man ställa in det mesta som kan tänkas, bland annat:

 • Påminnelser innan svängar (hur ofta/nära)
 • Om, och i så fall vilka, POI’s ska synas när man kör. Annars syns de bara när man stannar (kameror är ett tips!)
 • Dag/natt karta
 • Vad infobar ska visa (hastighet, kvarvarande sträcka, ETA etc.)
 • Teman

CoPilot har också en inbyggd vädertjänst från AccuWeather där man kan få prognos för de flesta ställen. Vidare finns det mot kostnad tilläggstjänsten Live Traffic som varnar för trafikläget om det behövs. Väljer man att få påmminelser om POI’s när man kör, t ex rastplatser, kommer en ikon upp vid angivet avstånd från platsen och då kan man klicka på den och få väganvisning dit.

I samband med att man lägger in ny rutt kan man också välja en av fyra ”Routing Types”, quickest, shortest, avoid motorways och economic. Beroende på vilken du väljer kan rutten se olika ut och man kan förhandsgranska den på kartan innan man ger sig av om man så vill. Mitt intryck är att CoPliot är snabbt på att plotta nya rutter, oavsett om man lägger in en ny rutt, kör fel eller väljer att köra en annan väg än den anvisade. Det enda som inte alltid hänger med är din egen position precis när du svänger. Ibland upplever jag att det släpar en sekund eller två innan kartan vrider upp sig korrekt men om det beror på mjukvaran eller hårdvaran låter jag vara osagt.

Sammanfattningsvis tycker jag att CoPilot är kompetent nog att ta upp fajten med fristående navigatorer, åtminstone de jag testat. Om man ändå redan har en Android-telefon är det överkomligt med ca 300 SEK för en så pass komplett navigtor. För mer info kika gärna i tråden i forumet här

Vill du också publicera en artikel på Swedroid? Klicka här

Aktuellt

Vi kikar på designen för Android 9 som snart släpps i skarp version.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S9
Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2
Samsung Galaxy S9 Plus
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
8.9

Test av OnePlus 6

8.8

Test av Sony Xperia XZ2

8.5

Test av Nokia 7 Plus

8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Google-assistenten lanseras i Sverige – Android Auto och Google Pay på tur?
 2. Kommer du skaffa Samsung Galaxy Note 9?
 3. I juli stals 19,6 miljoner kronor genom bedrägerier via BankID
 4. SJ presenterar rösttjänst för Google Assistant
 5. Konceptbilder på Samsungs flexibla smartphone
 6. Appar för samtalsinspelning fungerar inte i Android 9 Pie

Mest läst

 1. Google-assistenten lanseras i Sverige – Android Auto och Google Pay på tur?
 2. Sony berättar när de kommer bjuda Xperia-ägare på paj
 3. Kommer du skaffa Samsung Galaxy Note 9?
 4. Hån mot första Note används i reklam för Galaxy Note 9
 5. Google Pixel 3 XL har 6,7-tumsskärm enligt senaste ryktet
 6. Här är Samsungs nya Tizen-smartklocka Galaxy Watch

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du skaffa Samsung Galaxy Note 9?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar