Cordy – ett ovanligt lyckat plattformsspel

Postat:
18:10 - 2011-05-16
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Cordy - ett ovanligt lyckat plattformsspel

När surfplattan Motorola Xoom lanserades i februari kunde man i somliga demovideos av enheten se ett visst plattformsspel med läcker grafik – det spelet heter Cordy, och finns att ladda hem gratis i Market. Cordy är en liten robot med oproportionerligt stort huvud, och i spelet ska man hjälpa den att ta sig fram i en 3D-värld, och samla energibollar som sedan används till att starta upp ett batteri vilket öppnar dörren till nästa nivå.

Cordy är ett av de första spelen i Market som erhållit Googles nya utmärkelse ”redaktionens val”, och det är lätt att förstå varför. Utvecklaren SilverTree Media har fått till ett ovanligt lyckat plattformsspel med pusselinslag, och ett av Cordys främsta förtjänster är grafiken: när man far fram längs banorna ändras zoomningsnivån vilket bidrar till spelkänslan, och perspektiv vrids beroende på hur banan böjer sig.

I bakgrunden ser man den resterande nivån, och snygga siluetter av den värld man befinner sig i. Cordy har utöver de klassiska plattformsspelsinslagen även vissa pusselelement: man får bland annat använda klossar, som både kan dras bakåt och puttas fram. Soundtracket är tjusigt, elektroniskt och oscillatorbaserat, om än en smula enformigt i längden.

Cordy innehåller fyra gratisnivåer, och påfallande många användare har gett spelet ett lågt betyg i Market – för hör och häpna, utvecklaren vill ha betalt för hela spelet genom in-app billing. Hur upprörande att ta betalt för ett spel tydligen verkar vara för vissa, går det i alla fall att köpa hela Cordy för $1.99, vilket är mindre än vad en vanlig GB-glass kostar.

En av fördelarna med funktionen in-app billing som lanserades av Google tidigare i år – alltså att utvecklare kan ta betalt direkt från sina spel och appar, är för övrigt att alla Lite-versioner i Market inte längre behövs. Utvecklare kan ju nämligen tillhandahålla delar av en app eller ett spel gratis, för att sedan låta användare köpa hela rasket i fall de så önskar.

Cordy testades på en HTC Desire körandes senaste ROM:en MIUI, och det flöt på perfekt. Bland spelets alternativ kan man aktivera ett HD-läge som ger mer detaljerad grafik, och då blev emellertid Cordy en aning segt. De som provat Cordy får gärna dela med sig av sina erfarenheter av spelet i kommentarsfältet. Cordy kräver Android 2.2 eller högre, och går att ladda hem gratis i Market. Hela titeln kan köpas direkt inifrån spelet och kostar drygt 12kr.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=JBJ3gXbz6TM

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Motorola Xoom 32GB (WiFi) på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Huaweis överklagande misslyckas, får inte bygga svenskt 5G-nät
 2. Har du en foldable?
 3. Netflix kan börja släppa nya avsnitt veckovis istället för hela säsonger samtidigt
 4. MKBHD visar upp Nothing Phone 1
 5. Xiaomi Smart Band 7 får ett pris på 599 kronor
 6. Nothing Phone kommer säljas via inbjudningssystem, kan erbjuda Snapdragon 778G+

Mest läst

 1. Rapport: Samsung har 50 miljoner telefoner i lager – för många
 2. Microsoft har lanserat Defender för mobiler och datorer
 3. Google fortsätter fruktlösa försöken att få Apple att använda RCS
 4. Har du en foldable?
 5. Tips: Googles lösenordshanterare kan nu nås genom genväg på hemskärmen
 6. Samsungs senaste mobil har 6000mAh

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har du en mobil med vikbar skärm?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om