Cotton Candy kan förvandla alla skärmar till en Android, har dubbelkärnig Exynos

Postat:
15:56 - 2011-11-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
68

FXI, Cotton Candy

Vi har fått nys om en mycket intressant liten manick från FXI Technologies som kan förvandla vilken skärm som helst till en Android. Enheten har fått kodnamnet ”Cotton Candy” och är inte större än ett USB-minne. Den ser även ut som ett sådant och är nätt till formatet.

Trots den ringa vikten på 28g bjuder mackapären på en dubbelkärnig Exynos-processor med 1,2GHz klockfrekvens (samma som i Galaxy S2), Wi-Fi, Bluetooth, HDMI-ut och plats för minneskort. Enheten kan även spela upp video i 1080p.

Cotton Candy är som sagt tänkt att kunna fungera med alla skärmar. Den går att koppla till en HD-TV via HDMI och därefter kan man ansluta en mus eller keyboard till enheten via Bluetooth. Att ansluta manicken till en dator (Windows/OSX) via USB ska också gå utmärkt och då startas Cotton Candys särskilda system.

Som om inte detta vore nog ska den lille mångsidige rackaren även gå att koppla till surfplattor, smartphones och andra mobila enheter via både USB och Bluetooth.

Cotton Candy kör för närvarande Android 2.3. FXI Technologies VD Borgar Ljosland nämner dock att man själv kan välja vilket OS enheten ska köra. Vill man istället lägga in Ubuntu eller rentav ARM-versionen av Windows 8 när den släpps så ska det gå bra.

Vi ser väldigt många möjligheter men den här typen av enhet och den innebär i stort sett att man skulle kunna bära med sig sin dator i myntfacket på jeansen. Det dröjer dock innan Cotton Candy släpps och företaget beräknar att den kommer få ett pris på cirka $200 (1300kr).

Vad tror ni om Cotton Candy och är ni också förtjusta i konceptet?

Tack till alla som tipsat! Genom Android and Me

Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia active på Prisjakt just nu: