CounterPoint: Hälften av alla mellanklasstelefoner i Europa har 5G, Huawei lämnade tomrum

Postat:
13:22 - 2021-07-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
4

Enligt en analys från CounterPoint av marknaden för mellanklasstelefoner i Europa lämnade Huawei ett tomrum efter att företaget började försvinna för ett år sedan, på grund av USA:s svartlistning.

Det är framförallt andra kinesiska tillverkare som Xiaomi, Oppo, OnePlus, Realme och Vivo som fyllt tomrummet. Fyra av dessa är del av jätten BBK Electronics.

Counterpoint skriver även att merparten av Huaweis sålda telefoner kostade mindre än 250 dollar (de använder dollar och inte euro, trots att rapporten avser Europa). Källan menar att det inte kommit någon direkt ersättare, utan att fler istället börja köpa smartphones i högre prisklasser.

Tillväxten i Europa under det gångna året har främst skett för smartphones med priser mellan 250–700 dollar. Tillverkare CounterPoint kallar ”nya”, likt Xiaomi, Oppo och OnePlus, står för en tredjedel av försäljningen i det prisomfånget.

CounterPoint nämner även 5G: över hälften av alla mellanklasstelefoner som såldes i Europa erbjöd 5G under första kvartalet 2021. Det kan jämföras med bara en femtedel Q3 2020 och inga alls för ett år sedan.