Cover vill ge oss en bättre och mer modern låsskärmsupplevelse

Postat:
20:56 - 2013-10-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
39

Senaste tiden har det kommit en del större nya satsningar på Androidappar – däribland Aviate. Företaget bakom Aviate vill förändra våra hemskärmar, medan gänget som skapat kommande Cover har ambitionen att ge oss en bättre och mer modern låsskärmsupplevelse.

Appen har ungefär samma kontextuella upplägg som Aviate. På låsskärmen visas tydliga genvägar till appar. Den uppsättningen byts ut beroende på sammanhang. Du får till exempel en uppsättning genvägar när du är hemma, en på jobbet och en i bilen. Varje uppsättning kan ha en egen bakgrundsbild och en egen ringvolym.

cover-android-app-lasskarm-2cover-android-app-lasskarm-3

Skärmen låses upp genom att dra hela Cover åt sidan. Här kommer nästa finess – beroende på från vilken genvägsikon du påbörjar sveprörelsen för att låsa upp skärmen kan du så att säga kika och slänga ett snabbt öga på den appen. Låt säga att du vill ta en titt på kalendern. Då kan du börja svepa från kalenderikonen och kalenderappen blottas då live i bakgrunden.

Cover is built exclusively for Android – it couldn’t have been built on any other mobile platform. Android’s openness allows Cover to rethink how a phone should behave and improve core features.

Den tredje stora funktionen är en inbyggd applikationsväxlare. Utvecklaren jämför den med ALT+TAB för Windows-datorer. Genom en nedåtgående sveprörelse från hörnet högst upp på skärmen visas en sidomeny med appar, i stil med den längre raden av multikörningsverktyg som finns för Android.

I nuläget är Cover inte tillgängligt för alla, men det går att anmäla sin intresse på företagets hemsida för att eventuellt få en inbjudan.