Cyanogen kommer djupintegrera Microsoft Cortana i sitt Androidgränssnitt

Postat:
17:08 - 2015-09-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
27

Amerikanska utvecklaren Cyanogens alltid lika frispråkige VD Kirt McMaster hävdar i en intervju med International Business Times att de kommer introducera stora enheter nästa år som kommer dräpa Apple Iphone och Samsung Galaxy.

McMaster säger att hans företag har en chans att erbjuda ett slags alternativ då de modifierat Android och hakat på ett befintligt ekosystem. Han menar att satsningar som Amazon FirePhone, Firefox och Ubuntu Touch är dömda att misslyckas eftersom aktörer måste börja med att åtminstone matcha vad som redan finns och utgå från det.

Cyanogens VD berättar vidare att de arbetar tillsammans med Microsoft för att integrera röstassistenten Cortana i nästa version av Cyanogen OS. Integrationen ska implementeras på systemnivå och inte bara vara ännu en fristående applikation.

When Apple launched Apple Music at WWDC, they showed the Siri integration with Apple Music. Siri doesn’t power Spotify like that so we can do these kind of things with for example, integration of Microsoft’s Cortana into the OS enabling natural language to power Spotify and other services.


McMaster har tidigare sagt att Cyanogen ska ”sätta en kula i huvudet på Google” och ”ta Android från Google”. Han har inget emot att höra citaten och skrattar när det kommer på tal, men säger att investerare inte är förtjusta när de kontroversiella uttalandena dyker upp.

Avslutningsvis menar McMaster att Cyanogen gillar Google och att Google gör fantastiska tjänster, men att de vill ge användare större valmöjligheter.