CyanogenMod 10.2 släpps i stabil version [Notis]

Postat:
14:38 - 2013-12-03
Skribent:
| Viktor Å
Kommentarer:
30

Teamet på Cyanogen har nu släppt en stabil version av CyanogenMod 10.2, som är baserad på version 4.3 av Googles operativsystem. Nyheten presenterades på företagets blogg och kommer en dryg vecka efter att en första Release candidate släppts den 23 november.

CyanogenMod har i form och funktion mycket gemensamt med den rena form av Android som vi återfinner i Googles Nexus-serie, men släpps till betydligt fler modeller och kan ofta tjäna till att ge nytt liv åt äldre enheter som tillverkarna själva slutat uppdatera med nya Androidversioner. Det inbyggda stödet för teman gör dessutom att användare kan anpassa mjukvarans utseende på ett mer omfattande vis än någon av de större telefontillverkarna erbjuder.

Företaget säger att de även i fortsättningen kommer släppa säkerhets- och buggfixar till CyanogenMod 10.2, men från och med nu kommer fokus ligga på den KitKat-baserade version 11 och inga nya funktioner lär tillkomma. Listan på enheter som får den stabila varianten är samma som den för RC1, och den som är intresserad av att testa på CyanogenMod kan bege sig hit och leta upp sin enhet på listan.

Eftersom CyanogenMods installationsprogram togs bort från Play Store under förra veckan så får användare antingen hämta denna från företagets egen hemsida eller installera mjukvaran på traditionellt vis via recovery.

Senaste artiklarna om CYANOGENMOD

→ Se fler artiklar om ämnet