CyanogenMod 9 finns nu för Samsung Galaxy S2 i någorlunda stabil version [ROM-tips]

Postat:
23:30 - 2012-01-02
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
49

Det har varit en dag i moddandets tecken med många nyheter om Ice Cream Sandwich och CyanogenMod. För bara en liten stund sen skrev vi om HTC Sensation vars ägare nu kan flasha in en någorlunda stabil version av ICS. Man har inte legat på latsidan gällande andra telefoner heller, och vid nyårsskiftet lyckades man knäcka ett NITZ-relaterat problem med Samsung Galaxy SII som har förhindrat samtal, SMS och datauppkopplingar i många länder. Med detta problem ur vägen är nu ICS tillräckligt stabilt för dagligt bruk på en av fjolårets mest hyllade telefoner.

Det hela har egentligen varit ett enda stort drama – utvecklare som läcker alpha-versioner, prat om att ge upp utveckling och allt annat möjligt. Allt för att folk ska få möjligheten att använda Ice Cream Sandwich genom Cyanogens populära ROM. I och med den senaste läckan från Samsung kunde man lösa återstående problem, och CyanogenMod 9 verkar vara på god väg att närma sig en stabil version för Galaxy SII att döma av takten man spottar ur sig buggfixar i dagsläget. Eftersom det är Cyanogen-teamet som ligger bakom ROM:en så inkluderar detta även deras nya ICS-launcher Trebuchet som vi kunde berätta om idag.

  

Efter att ha testkört ROM:en under ett par timmar kan vi konstatera att prestanda liksom batteriförbrukning är toppen, och den kan helt klart användas för vardagligt bruk förutsatt att man inte är ute efter att filma med enheten då det är en av få funktioner som fortfarande saknas. Funktionaliteten i övrigt är utmärkt med välflytande animationer och annat gott som ICS har att bjuda på.

Ni som vill testa på detta är välkomna att göra så, och instruktioner med länkar hittas nedan på XDA, men tänk på att allt är på egen risk. Dela gärna med er av era intryck i kommentarsfältet om ni väl beslutar er för att ge det ett försök. Dessutom har en forumtråd skapats här på Swedroid om ämnet som är värd att kolla in.

[XDA-tråd för CM9 Experimental Build 4.0.3 – Samsung Galaxy S II]

Tipstack till Gilgamesh

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: