CyanogenMod App Store – ett nytt projekt från skaparen av ClockworkMod

Postat:
20:49 - 2012-01-23
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
15

Det har den senaste tiden spekulerats om att ett CyanogenMod-märkt alternativ till Android Market skulle vara under utveckling, och man har nu presenterat det första av vad som kan komma att bli en stor marknadsplats för moddare. Appen, som nätt kommer att kallas för CyanogenMod App Store har inget planerat släppdatum, men projektet lovar gott. Kodaren Koushik Dutta står bakom utvecklingen och sitter normalt sett med i dev-teamet hos Cyanogen med fokus på just CyanogenMod, och han har även skapat en liten sak vid namn ClockworkMod.

Tillsammans med lite tankar om hur man ska bygga upp marknadsplatsen har man publicerat en skärmdump som visar upp en tidig version av uppladdningssidan där utvecklare själva kan publicera sitt innehåll. Innehållet är tänkt att bestå av nobbade Android Market-applikationer, emulatorer och applikationer som utnyttjar root.

Apps removed from the Market includes, one click root apps, emulators, tether apps, Visual Voicemail apps, and more. These are all completely legal (Nintendo emulators are fine, ROMs are NOT, there is a distinction).

Vidare är tanken att CyanogenMod App Store inte ska vara bunden till just Cyanogen – alla som utvecklar ROM’s ska få inkludera nämnda butik. Med en så pass stor spridning kan man få fart på verksamheten väldigt fort, inte minst med tanke på att antalet aktiva CyanogenMod-användare snart har passerat 1 miljon. Det pratas även om att en del av priset på betalapplikationer kommer att gå till CM’s kassa. Vad som däremot inte omnämns är huruvida man kommer att kontrollera applikationerna som laddas upp. Då många applikationer troligtvis kommer att använda root-access kan en kontroll av applikationerna vara på sin plats, men det är trots allt ett tag kvar tills dess att CM App Store släpps helt och hållet. En intressant lösning är det hur som helst, och det ska bli intressant att följa utvecklingen.

Är CM App Store något som kan intressera er läsare, och hur ser ni på tanken att root-applikationer kommer att distribueras via en plattform som kan visa sig bli väldigt populär? Vill ni läsa mer om Koushiks tankar finns dessa på hans ’Google+’-profil.

Tipstack till Droidy och Magnus!

Genom Koushik Dutta samt TechCrunch

Lägsta pris på HTC Sensation XL på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu: