CyanogenMod släpper nya webbläsaren Gello

Postat:
16:11 - 2016-05-24
Skribent:
Chris
Kommentarer:
11

Efter ett års utveckling har CyanogenMod släppt sin nya webbläsare för att ersätta den tidigare inbyggda standardläsaren. Webbläsaren, som går under namnet Gello, är baserad på Chromium precis som Chrome och för med sig en del extra funktioner utöver de klassiska saker man förväntar sig ska finnas i en webbläsare.

Anledningen till att det har tagit så lång tid är enligt utvecklaren att webbläsaren baseras på just Chromium, samt att rätt miljö har krävts för att bygga appen då det inte fungerar som en vanlig app som bara kan läggas till i systemet.

Webbläsaren bjuder på en del intressanta funktioner som bland annat sidonavigering vilket låter användaren svepa igenom historiken, ett nattläge samt fullskärmsläge och ett alternativ för att aktivera den färgade statusbaren som applicerar färger utifrån utseendet på hemsidans ikon. Det finns även ett inkluderat energisparläge, möjligheten att spara hemsidor offline samt att dela hemsidor med både länk och en skärmbild precis som i CyanogenOS.

Gello har öppen källkod och finns tillgänglig från och med det nattliga släppet av CyanogenMod 13 den 23 maj. Notera dock att det är upp till den eller de ansvariga utvecklarna för CyanogenMod till varje enhet att implementera webbläsaren.