Dagens Nyheter tipsar allmänheten om vikten att uppdatera

Postat:
16:40 - 2009-10-11
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
3

DroidDNDagens Nyheter skriver i dag om fördelarna med att hålla sin telefon uppdaterad.

Man konstaterar bland annat att de mer avancerade telefonerna i dag inte kan levereras utan buggar då antalet sådana ökar i takt med antalet nya funktioner, därtill optimeras mjukvaran med tiden och nya funktioner tillkommer, något man som kund bör dra nytta av.

Juha-Pekka Sipponen, som är produktchef för Nokias N-serie, säger i DN:s artikel följande:

–” En mobiltelefon är inte längre bäst när den lanseras eller när kunden köper den, utan den  blir ständigt bättre under sin livstid”

-”Vi har släppt uppdateringar under ganska lång tid, men under de senaste 6–12 månaderna ser vi att allt fler faktiskt installerar dem.”

En intressant kommentar följer även från Sony Ericssons utvecklingschef Christpher Davids:

”Uppdateringarna släpps antagligen oftare i framtiden och det blir lättare att installera dem. Vi strävar efter ett scenario där användaren får en fråga om den nya uppdateringen ska installeras. Svarar man ja sker resten automatiskt.”

Man kan förstås ha delad uppfattning kring hur ofärdig mjukvaran i en mobiltelefon får vara innan en lansering, speciellt de som tillhör gruppen ”early adopters” har nog vid både ett och annat tillfälle blivit rejält irriterade över ofärdig och buggig mjukvara.

Det är för övrigt roligt att man på Sony Ericsson vill trycka på för OTA-uppdateringar (Over-the-air).  Vi erfar nämligen här på Swedroid att modellen med att uppdatera genom datorn ofta ställer till det, inte bara för att det krånglar med drivrutiner och dylikt för Windows, de med andra operativsystem är ofta helt utelämnande och får snällt försöka leta reda på en Windows-klient för att uppdatera.

Än så länge är det bara HTC Hero som fått en uppdatering bland de svenska Android-telefonerna, men vi håller ett ständigt vakande öga över alla officiella uppdateringar och kommer att rapportera om dem genom bloggen. Ett tips är att vänta någon dag eller två efter att en uppdatering kommit och läsa hur andra användare erfar att den fungerar, på så vis slipper man onödiga klavertramp.

Läs arikeln i sin helhet här