Dell släpper Android-mobil – Brasilien och Kina först ut

Postat:
18:00 - 2009-11-18
Skribent:
sjukstugan
Kommentarer:
4812

Dell-Mini-3i

Ett rykte som florerat sedan ett tag tillbaka är att Dell utvecklar någon typ av smartphone eller MID och det har också ryktats om att det mer specifikt är en Android-telefon det handlar om.

I fredags (13/11) meddelade Dell att de kommer att släppa en smartphone under namnet Dell Mini 3 med Android installerat. Vid tillfället för artikeln fanns inga specifikationer att uppbringa, men ryktet säger att det rör sig om en telefon med 3,5 ” TFT skärm och att kameran har 3.15 mega pixel samt vads om får betraktas som standardutrustning för denna typ av telefon: GPS, WiFi, Bluetooth etc. Vilken version av Android som telefonen kör är även det okänt, men vi gissar på att det rör sig om Android 1.6 / Donut.

Det som kan tyckas lite udda är att Dell väljer att släppa telefonen först på den kinesiska samt den brasilianska marknaden. Man motiverar detta val med att operaötren China Mobile, som i Kina  kommer att saluföra telefonen, har 500 miljoner användare och den Brasilianska motsvarigheten Claro har 42 miljoner användare. Om telefonen kommer till någon annan marknad är ännu inte bekräftat från Dells sida, däremot skriver man också att man har goda förhållande med flera stora operatörer i USA, Europa och Asien.