Dell Streak i UK redan i juni – Resten av Europa följer strax därpå

Postat:
09:15 - 2010-05-26
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
45

Dells kommande telefontablet Streak, eller Mini 5, har slutligen fått ett lanseringsdatum – i Storbritannien. Telefonen skall premiärlanseras hos operatören O2 i början av juni och strax därefter förväntas den lanseras i Europa. Även USA sägs få ta del av kakan senare under sommaren.

Streak levereras med en gigantisk kapacitiv TFT-skärm på hela fem tum och har en upplösning på 480×800 pixlar (WVGA). Under skalet finner vi en Snapdragon-processor på 1 GHz, 2 GB inbyggt lagringsminne och en microSD-slot för minnesexpansion på upp till 32 GB. Vidare har Streak utrustats med en kamera på fem megapixlar med autofokus och dubbla LED-blixtar samt en frontriktad kamera i VGA-upplösning (640×480 pixlar) för videosamtal.

Vad gäller androidversionen så går uppgifterna isär – AndroidGuys meddelar att Streak levereras med 2.1 medan Engadget menar att det är 1.6 som gäller vid leverans. Vad som dock är klart och bekräftat från officiellt håll är att Streak kommer få 2.2/FroYo senare under året.

Undertecknad är själv lite sugen på den här luren, då en skärm på hela fem tum innebär att till och med mina stora tummar bör hitta rätt tangenter vid textinmatning i porträttläge – något som inte är fallet med skärmar på under fyra tum.
 

Via Engadget, AndroidGuys. Tipstack till alla som skickade in detta!