Dells kommande androidlur [Bättre sent än aldrig]

Postat:
17:25 - 2009-08-16
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
2

Dell Benzine/Ophone Mini3i?

Vi såg för ett par månader sedan en suddig bild på vad som sades vara Dells kommande androidsatsning, och om det var en telefon eller en portabel mediaspelare (tänk iPod Touch) var då oklart. Nu har ytterligare ett par bilder och lite (ryktade) specifikationer dykt upp vilka, helt traditionsenligt, är väldigt suddiga och avslöjar mycket lite. Det ser emellertid ut som att det de facto rör sig om en telefon och inte en PMP, vilket är kul. Specifikationer och en större (och suddigare) bild efter hoppet.

Enligt Boy Genius Report är arbetsnamnet på Dells första androidtelefon ”Benzine” och enligt rapporter skall den säljas i kina under namnet Ophone Mini3i. Enheten är framtagen främst för den kinesiska marknaden, men jag skulle gissa att den dyker upp även här i Europa och i USA i ett senare skede.

Benzine/Mini3i sägs därtill vara färdig för lansering i kina inom kort, redan inom några dagar, vilket är mycket intressant då telefonen har en ganska udda upplösning (nHD, 360×640 – som i Nokia 5800) – vilket förstås antyder att androidversionen de kör är kapabel till mer än den trista HVGA-upplösningen som alla androidlurar till dags dato använder. Är detta Android 1.6 eller Android 2.0 eller bara en ”fulmod” av Dell?
 

Specifikationer som följer.

* Quad-band GSM/GPRS/EDGE class 12
* Storlek: 68.6cc
* 103 gram tung
* Dimensioner: 58 x 122 x 11.7mm
* Display: 3.5″ nHD (360×640) LCD, 262K färger
* OTA-kapabel (uppdateringar ”over the air”)
* Microsoft Exchange-stöd
* Google, AIM, Yahoo och MSN IM support
* 3 megapixlar, autofokus, blixt, 8x digital zoom med videoinspelning (30 fps – upplösning nämns ej), inbyggd bildredigerare
* USB 2.0, Bluetooth 2.0 + EDR
* A-GPS
* Virtuellt QWERTY-tangentbord, handskriftigenkänning, multitouch
* MicroSD-slot

 

Dell Benzine/Ophone Mini3i?
 

Boy Genius Report, TechCrunch.