Den svenska succéappen Rabble uppdateras, vi pratar med utvecklarna [Apptips]

Postat:
14:48 - 2011-11-06
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
56

Vi skrev för ett drygt år sen om den svenska applikationen Rabble som gav användare möjligheten att utnyttja unika butikserbjudanden direkt i mobilen, likt rabattkuponger man får hem i brevlådan. Mottagandet av Android-versionen var ganska ljummet, inte minst på grund av prestandaproblem och mängder med buggar, men under det senaste året har applikationen vuxit till sig och blivit riktigt bra.

Att ha tillgång till en hög erbjudanden är aldrig fel, och utvecklarna bakom Rabble har tagit vara på den tanken. Applikationen har varit en stor succé, inte minst bland företagen som använder sig av Rabble för att marknadsföra sig. Efter ett antal uppdateringar, både design- och prestandamässigt, har man nu efter den senaste uppdateringen som släpptes i fredags gjort allt helt rätt efter en ordentlig titt på en av redaktionens Galaxy SII-enheter.

En snabb titt på apprecensionerna skrivna på Android Market ger intrycket att applikationen har problem med buggar, vilket har varit ett erkänt problem. Samtidigt hyllas den för att vara genial, och det är bara att hålla med – speciellt nu när den större delen av problemen ska vara borta.

Vi tog ett litet snack med utvecklarna bakom applikationen lagom till släppet av den senaste versionen, och pratade om vad som har hänt med applikationen den senaste tiden och vad som är på gång.

Inför denna release har vi mest putsat saker bakom kulisserna. Appen bör vara snabbare och stabilare än någonsin och ha stöd för fler enheter. Samtidigt förbereder vi för en större release om en månad eller så med många nya funktioner och en helt ny design. Då kommer det vara ett stort fokus på användbarhet, hitta snabbare till relevanta erbjudanden, mer inställningar, sortering, etc – sådant som våra användare efterfrågar.

Rabble finns dessutom tillgängligt för iOS, och skapades faktiskt först för den plattformen. Man valde att skapa en Android-version när man insåg att det skulle bli ett stort konkurrerande operativsystem, och man hade lite att säga om det valet.

Android är fortfarande en rätt ung plattform som lidit av att olika tillverkare gjort olika typer av modifikationer, så det har varit svårt att göra ett utseende som är konsekvent för alla men ändå anpassat för just deras enheter. Men det börjar bli bättre, samtidigt som det är väldigt speciellt att utveckla för så många olika skärmstorlekar och enhetstyper.

Samtidigt ser vi nu hur Android verkligen tar fart i de breda massorna och börjar användas av betydligt bredare grupper än de som vi såg för ett år sedan, vilket är jättekul! Sen får man som alltid hoppas att tillverkarna blir bättre på att släppa uppdateringar till gamla enheter så att även de får tillgång till ny funktionalitet och liknande, då blir vi appmakare glada!

Det tidigare nämnda av utvecklingsteamet – att ta till sig av vad användarna efterfrågar – är en stor del av vad man jobbar för, och en grupp från utvecklingsteamet på Rabble Communications kommer att svara på allt ni har att säga i kommentarsfältet. Kritik, förslag, buggar, utvecklingsfrågor – allt är välkommet.

Läs ännu mer om applikationen på Rabble.se

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu: