Dice Player – en videospelare med suveränt stöd för Qualcomm-chip

Postat:
10:24 - 2011-09-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
30

Dice Player (skärmdumpar hämtade från Market)

Ifall man vill ge sin androidmobil utökat videouppspelningsstöd finns det några appar i Market som kan vara värda att kika närmare på, bland annat RockPlayer och vPlayer. Gemensamt för dessa spelare är att de baseras på källkod från FFmpeg och innehåller stöd för format som exempelvis DivX och Xvid. Hur väl videospelarna presterar beror naturligtvis på mobilen ifråga och huruvida de kan använda sig utav mjukvaru- eller hårdvaruavkodning.

En annan kompetent videospelare är Dice Player. Appen excellerar särskilt på enheter med Qualcomm-chip och erbjuder då ett mycket gott hårdvarustöd. På HTC Evo 3D (MSM8260) som har ett rätt dåligt videostöd initialt kan man med Dice Player spela upp det allra mesta – även sådant som till och med Samsung Galaxy S2 går bet på (t.ex. DTS-ljud).

När MKV/x264 testades i 1080p med high profile och DTS-HDMA-ljud med en total bitrate på över 22 Mbit/s tuggade Dice Player i sig videon lekande lätt. På HTC Sensation klarar appen också av att spela upp MKV-filer i 1080p utan problem.

Även på enheter med lite klenare Qualcomm-chip (MSM8255) som exempelvis Sony Ericsson Xperia Ray och arc presterar Dice Player bra. Den spelar enkelt upp videos i 720p – dock verkar spelaren inte kunna hantera 1080p på dessa modeller. På äldre enheter med Qualcomm-baserade chip (Nexus One/HTC Desire) kan Dice Player hantera 720p-videos hyfsat.

Appens gränssnitt är enkelt men funktionellt. Man får bläddra efter videos på lagringsminnet och små miniatyrer visas av varje video. Enligt Market-beskrivningen stödjer Dice Player följande format: AVI, MOV, MKV, FLV, AVI, 3GP, 3G2, ASF, WMV, MP4, M4V, TP, TS, MTP och M2T.

Det bör avslutningsvis nämnas att appen har en vanlig bugg, nämligen att meddelandet ”license not allowed” visas efter köp. Swedroid råkade ut för detta varefter appen nämnde tidsinställningarna som en sannolik orsak – dessa var dock helt i sin ordning. Efter att ha ändrat till 12-timmarsformat för klockan och verifierat att appen fick ordentlig tillgång till nätet startade Dice Player slutligen.

Är det några som kör Dice Player och hur fungerar videospelaren i så fall på er enhet? Appen kostar cirka 30kr och kräver Android 2.2 eller senare.

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Evo 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu: