Disney+ kommer kosta mer och kontodelning kan förhindras

Postat:
13:13 - 2023-08-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
11
Disney Plus-appen

Disneys vd Bob Iger har under en resultatrapport berättat att företaget aktivt utforskar sätt att förhindra kontodelning. Företagets användaravtal för strömningstjänsterna kommer få nya villkor angående kontodelning senare i år.

Iger valde att inte ge en specifik siffra för hur många kunder som delar konton men sa att det rör sig om ett ”betydande” antal. Enligt Iger har Disney den tekniska förmågan att upptäcka kontodelning och företaget hoppas hinna implementera åtgärder nästa år.

Netflix har aktivt förhindrat kontodelning ända sedan början av 2022. De nya reglerna nådde Sverige i maj. Efter Netflix initiativ har det förekommit spekulationer att övriga strömningstjänster kommer ta efter och börja förbjuda kontodelning för att öka intäkterna.

Disney+ kommer dessutom höja priserna i vissa regioner, men vi vet inte huruvida prishöjningen gäller Sverige. I USA höjs abonnemanget från 11 dollar i månaden till 14 dollar med start 12 oktober. Disney har även berättat att det billigare abonnemanget med reklam kommer introduceras i Kanada och i delar av Europa 1 november.