Djurgården Fotboll släpper en officiell Android-app [Tips]

Postat:
20:25 - 2010-04-09
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
15

Som ytterligare ett bevis för Androids fortsatta intåg även på den svenska marknaden så kan vi idag läsa att Djurgården Fotboll (DIF) nu släpper en officiell androidapp, i vilken fans och supportrar kan följa sitt favoritlag både vad gäller senaste resultat och nyheter.

I dagsläget är applikationen begränsad till text, men innan sommaren är det meningen att såväl bilder som strömmad video skall kunna avnjutas direkt i mobilen. I ett längre perspektiv är det tänkt att allt innehåll på den officiella webbsajten även skall finnas tillgängligt i appen.

Patrik Asplund, kanslichef på Djurgården Fotboll:

Vi står inför ett liknande teknikskifte som för tio år sedan då vår webbplats blev vår huvudkanal för kommunikationen med partners och supportrar. Inom några år kommer kanske vår huvudkanal att vara mobilen. Vi har alltid legat steget före, vi var första fotbollsklubb med egen webb-tv-kanal och nu blir vi först med egna mobilappar och det är bara första steget mot att nå toppen igen. Alla så kallade early adopters bör hinna ladda ner apparna innan matchen på Stadion mot Trelleborg på måndag.


Även om vi på Swedroids redaktion är relativt ointresserade av sport rent allmänt så kan vi inte annat än att applådera utvecklingen där Android växer sig allt starkare – även i Sverige – trots en relativt sen och långsam start. Det bådar onekligen gott inför framtiden, då just appar av och för för svenskar är något som kommer efterfrågas i en allt högre grad.

Var DIF först ut med en officiell app för Android eller finns det fler, inom såväl fotboll som andra sporter? Tipsa gärna i kommentarer.
 

Via DIF.se. Tipstack till Johan.