Dock4Droid – en ny app i Market som gör det enklare att växla mellan appar

Postat:
14:18 - 2011-04-04
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
58

Dock4Droid

Många utvecklare har försökt förbättra Androids egna metod för att växla mellan de senast använda apparna, vilken man som bekant får fram genom ett långtryck på Hem-knappen. Till några av de mer lyckade programmen som drar fördel av Androids utmärkta multikörningsstöd hör Smart Taskbar, Wave Launcher och SwipePad. Det mest avancerade alternativet torde emellertid vara ClutchPad av utvecklaren Steve Albright, som dessutom kan simulera tryck på fysiska knappar om man har en rootad Android-telefon.

Dock4DroidTanken bakom alla dessa verktyg är att göra det snabbare och smidigare för oss att växla mellan de applikationer vi nyligen använt – ofta genom att alltid visa en genomskinlig knapp på skärmen som man kan trycka på oavsett vilken app man för tillfället är inne i. När man trycker på knappen visas en lista över de senaste programmen, och på så vis är det enkelt att byta aktiv applikation. För runt en vecka sedan släpptes en ny appväxlare i Market vid namn Dock4Droid, och den verkar vara en av de bättre hittills.

Dock4Droid visar en genomskinlig linje längst ner på skärmen, och när man trycker på den kan man svepa åt höger eller vänster med fingret för att bläddra mellan de senaste apparna. Av kommentarerna i Market att döma har vissa användare haft problem med krascher, men på den HTC Desire körandes vanilla Android 2.3.3 som Dock4Droid testades på fungerade appen perfekt. Android-purister kanske invänder mot designen då Dock4Droids gränssnitt påminner lite Mac OS X, men metoden är smidig och funktionell.

Är det några av er läsare som provat Dock4Droid? Brukar ni använda appväxlare, eller tycker ni Androids egna funktion för detta ändamål duger gott och väl? Dock4Droid är gratis, men om man vill få tillgång till alla de inställningar som gör att man kan skräddarsy appen får man betala ca 6kr.

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu: