Doctor Who-fan bygger TARDIS med hjälp av Android och förstärkt verklighet

Postat:
17:45 - 2012-12-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
12

tardis-dr-who

Ett amerikanskt Doctor Who-fan vid namn Grek Kumparak hade tid över kring tacksägelsedagen i höstas och bestämde sig för att bygga en replika av TARDIS (”Time and Relative Dimension in Space”). Doctor Who är en brittisk science fiction-serie med kulstatus och TARDIS är den tidsmaskin och rymdfarkost Dr. Who använder sig av. 

Efter att ha byggt själva lådan genom trähantverk kände han sig fortfarande inte nöjd och lade därför till en lampa på toppen av sin TARDIS-kopia. Ett återkommande skämt i Doctor Who är att TARDIS är mycket större på insidan än på utsidan. Det gav Kumparak en idé – kan jag få även min TARDIS att se större ut på insidan?

Kumparak började med att bygga upp en kopia av insidan med hjälp av Blender: ett 3D-program med öppen källkod. När han renderat interiören i 3D skapade han en app med förstärkt verklighet till sin Galaxy Nexus genom att använda spelmotorn Unity och Qualcomms Vuforia-API.

Resultatet är rätt läckert: när man kikar in i TARDIS genom skärmen på Galaxy Nexus framstår insidan som stor och rymlig med fullt animerad interiör. Kumparak har nyss visat upp sin skapelse i videon nedan och de som vill läsa mer om processen kan bege sig till källan.

Processor: 1,2GHz dual-core
Plattform: TI OMAP 4460
RAM: 1GB
Skärm: 4,65" / HD / 316PPI
Skärmtyp: Super AMOLED
Kamera: 5MP