Domare nekar Samsungs förfrågan om att häva säljstoppet, Google kommer göra Androids sökfunktion sämre

Postat:
13:44 - 2012-07-04
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
80

Samsung Galaxy Nexus, promobild

Under junis sista dag förbjöds androidflaggskeppet Galaxy Nexus från att säljas i USA. Beslutet är tillfälligt fram till att målet avgjorts i rätten. Apple hävdar att enheten inkräktar på ett sökpatent som handlar om att söka igenom flera källor samtidigt.

Samsung överklagade naturligtvis domen men domaren har nu nekat tillverkarens begäran. Att kunna ta patent på att söka igenom alla delar av ett system, med andra ord på att göra sökförfrågningar i en databas, är barockt.

Google har en lösning på gång som sägs kunna rulla ut till alla Galaxy Nexus-enheter i USA oavsett operatör redan idag. Enkelt uttryckt gör uppdateringen Androids sökfunktion markant sämre.

Istället för att kunna söka igenom hela systemet (inklusive olika tredjepartsappar som exempelvis Wikipedia) från sökwidgeten på hemskärmen kan man efter uppdateringen bara använda widgeten till att söka på internet. Röstsökningen har även utsatts för attack från Apple och den sägs bli lika begränsad efter uppdateringen.

Vi vet inte hur den här beklagliga historian kommer sluta. Förhoppningsvis är det här bara en tillfällig lösning i just USA, för det vore mycket tråkigt om Android blev av med sina gedigna sökfunktioner.

Genom The Verge

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu: