doubleTwist släpper mediaspelare för Android

Postat:
13:33 - 2010-06-03
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
389

Företaget doubleTwist, grundat och ägt av Jon Lech Johansen, kanske mer känd som ”DVD-jon” efter att han i slutet av 90-talet var delaktig i projektet DeCSS vilket avsåg att knäcka kopieringsskyddet på DVD-filmer. Jon blev i början av 2000-talet i norsk domstol stämd inför rätta för sin inblandning i DeCSS men friades sedermera och har sedan dess kunnat åtnjuta en ganska framgångsrik karriär som mjukvaruutvecklare och entreprenör.

Jon startade doubleTwist i mars 2007 och grundidén är att applikationen skall kunna erbjuda ett öppet och plattformsoberoende alternativ till iTunes, där användare med ett minimalt antal klick skall kunna synkronisera sin musik, sina bilder och sina videoklipp mellan sina datorer och telefoner. Bland annat kan doubleTwist stoltsera med funktioner som videokonvertering till androidkompatibla videoformat ”on the fly” via en enkel drag-n-drop mellan dator och telefon.

Nu har de även släppt en klient för Android, vilket helt enkelt är en mediaspelare som rent funktionsmässigt inte skiljer sig mycket från de flesta andra mediaspelarna vi kan finna på Android Market.

Klienten kan dock erbjuda fina synkroniseringsmöjligheter samt ett behagligt gränssnitt och vi anar, med bakgrund av Jons outtröttliga arbete att ständigt förbättra doubleTwist för PC och Mac, att även androidklienten löpande kommer uppdateras med nya funktioner. En smidig doubleTwist-widget ligger exempelvis högt på undertecknads önskelista.
 

doubleTwist via phandroid.