DragonBot – en liten robot med en Android som ögon och hjärna [Notis]

Postat:
20:03 - 2011-12-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
16

httpvh://youtu.be/J2n0IqH76-Q

MIT Media Lab har i samarbete med forskare på Harvard och Northeastern utvecklat en liten söt robot som ser ut som en leksak men är mer avancerad än så. Roboten heter DragonBot och är bland annat tänkt att hjälpa förskolebarn att lära sig språk.

En androidmobil kopplas in i huvudet på DragonBot och den fungerar som robotens hjärna och ögon. Genom mobilens mikrofon och främre kamera kan roboten registrera omgivningen. Själva skärmen används för att visa animationer för robotens ögon och mun med unika uttryck.

Androidmobilen får DragonBot att röra på sig och ta sig runt och gör även att den blir smartare. DragonBot lär sig nämligen av sin omgivning och laddar upp lärdomarna till molnet. Informationen används sedan som en kollektiv virtuell minnesbank som alla DragonBots har tillgång till. Robotarna är alltså uppkopplade och är tänkta att lära av varandra.

DragonBot är inte avsedd för vanliga konsumenter och kostar en rejäl hacka – nämligen $1000. Ett litet demo av roboten går att kika på i början av artikeln.

Genom Phandroid och MIT

Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation XL på Prisjakt just nu: