Droidify har landat – Inofficiell Spotify-klient [Uppdaterad: Droidify borttagen]

Postat:
19:40 - 2009-08-19
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
395

spotify-logoEn inofficiell klient för Spotify vid namn ”Droidify”  har nu letat sig ut på Android market med förbehållningen att användaren måste besitta ett Spotify premium-konto, i annat fall fungerar det inte att lyssna.

Klienten är framtagen av en svensk utvecklare med alias bobcat_zed. I sin nuvarande form är applikationen stundvis långsam, med hjälp av optimeringar har man dock påskyndat vissa processer, exempelvis som att ladda in en artist med många album. Vidare kan programmet krascha och hänga sig när man försöker hoppa för snabbt mellan olika låtar genom prev/next-knapparna. Det finns ej heller någon offline-synkronisering på plats, tidigare spelade låtar sparas dock och går därmed snabbt att spela igen. En fullfjädrad offline-synkronisering är påtänkt och kan komma till att dyka upp i senare versioner.

Det är hemskt roligt att en Spotify-klient äntligen letat sig ut på Android Market och än roligare är att vi har en svensk utvecklare bakom.

Följ Driodify-skaparen bobcat_zed på Twitter här

Applikationen finner du här

Följ diskussionen i vårt forum här

Uppdatering: Det ser ut som att Droidify nu är borttagen igen, detta med bakgrund av att Spotify kontaktade skaparen av Droidify och bad honom dra tillbaka installationsfilen. Vi förstår absolut varför Spotify vill stoppa tredjepartsapplikationer – de har att göra med väldigt kinkiga musikbolag och licensernma för musiken i deras arkiv hänger förmodligen på en skör tråd – de måste stryka musikjättarna medhårs. Men, ett stort men, om de nu vill hindra spridningen av tredjepartsklienter så måste de se till att släppa den officiella klienten, utan någon längre fördröjning. De kan inte både äta kakan och ha den kvar samtidigt.

Your move, Spotify. What’s it gonna be?

Tack för tipset Juukas, amc0, phete!