Dungeon Defenders: First Wave – nu på Android Market [Speltips]

Postat:
14:45 - 2010-12-25
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
52

Det efterlängtade spelet – Dungeon Defenders: First Wave – finns nu tillgängligt för nedladdning på Android Market och kostar cirka 21kr. Ni hittar det genom att knappa in Dungeon Defenders på Android Market eller genom att skanna QR-koden till höger med exempelvis programmet Barcode Scanner. Det går lika bra att klicka på QR-koden utifall ni läser det här från er telefon.

Dungeon Defenders utspelar sig i en sagolik 3D-värld vid namn Etheria och kan beskrivas som en hybrid mellan ett mer strategiorienterat Tower Defense-spel och ett kooperativt hack’n slash-RPG. Storyn går ut på att en yngre generation hjältar fått i uppgift att sköta slottssysslorna medan den äldre generationen givit sig ut på ett korståg, tyvärr går det hela inte som man tänkt sig och de unga hjältarna råkar av misstag släppa ut en farlig och otäck fiende — the Old Ones. Härifrån tar spelaren vid rodret genom att anta rollen som en av fyra olika spelkaraktärer vilka i sin tur går att förbättra genom att samla erfarenhetspoäng och utrustning. För att slå tillbaka faran finns det möjligheter att bygga försvar, gillra fällor och själv ge sig in i stridigheterna.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=rh0pbf5D4Gk

Spelet bygger på Unreal-motorn från Epic Games vilket borgar för både avancerad 3D-grafik och spelfysik – men samtidigt väldigt höga systemkrav. Allra bäst flyter spelet på enheter som bygger på Nvidia Tegra 2 eller Samsungs Hummingbird-plattform; exempelvis Nexus S, Galaxy Tab eller Galaxy S. Det skall också gå bra att spela på enheter som HTC Desire Z och Desire HD vilka bygger på senaste generationen Snapdragon (MSM7230, QSD8255). Vad berör första generationen Snapdragon (Sony Ericsson X10, HTC Desire, Nexus One) blir spelupplevelsen tyvärr lidande till följd av en del hackande samt dålig framrate.

Till er som tycker att spelet går långsamt/hackar kan vi tipsa om att gå in på inställningsmenyn och därefter sänka reglaget för ”Video Upscale Percantage”.

Ni läsare som haft möjlighet att testa Dungeon Defenders: First Wave; hur erfar ni att det fungerar på era enheter och vad tycker ni om spelet?

Systemkrav
512 MB RAM (256 free at runtime)
GPU capable of OpenGL ES 2.0
Android 2.1
800 Mhz CPU or greater recommended
SD card with at least 600 MB free storage

Best:
All Tegra 2 Based Devices

High-End:
Nexus S
Samsung Galaxy Tablet
Samsung Galaxy/Captivate based Cell Phones
Samsung Galaxy S

Mid-Range:
Desire Z / Desire HD
T-Mobile G2
Droid X
Droid 2

I grafen ovan har vi kört benchmarkingprogarmmet Nenamark1 vilket använder samma API som Dungeon Defenders – OpenGL ES 2.0. Även om siffrorna bara bör betraktas som en fingervisning ser vi en påtaglig skillnad mellan första generationen Snapdragon (X10, Desire och Nexus One) och efterföljarna.

Dungeon Defenders kräver minst 256MB ledigt arbetsminne och grafen ovan illustrerar hur stor del av den faktiska mängden RAM som finns tillgängligt för Android.

[Dungeon Defenders]

[Diskutera Dungeon Defenders i Swedroids forum]

[Trendy Enterteinment]