Dungeon Raid [Speltips]

Postat:
10:36 - 2012-02-05
Skribent:
| Markus
Kommentarer:
11

Om du behöver en snabb kick av RPG men saknar orken att sätta dig in i djupa, avancerade menysystem – så finns nu Dungeon Raid (~22kr) till Android. Det ser vid en första anblick inte speciellt spektakulärt ut, men skenet visar sig bedra så snart vi kommit in i spelets mekanik.

Själva grundidén är simpel. Spelet består av val av en karaktär, ett slumpmässigt genererat intro och en spelplan fylld med magiska drycker, mynt, svärd, monster och sköldar. Det är i princip vad vi ser under hela spelsessionen. Vissa variationer förekommer, såsom förgiftade drycker och specialfiender, men i det stora hela så är det allt.

Upplägget är sedan att vi ska matcha (minst) tre exemplar ur vardera kategori för att samla pengar, bygga upp försvar mot fiendeattacker, plåstra om dina skador samt, givetvis, ge elakingarna på nöten. Vi kombinerar smidigt objekten genom att följsamt dra fingret mellan dem, och efter varje runda attackeras vi av fiender. Hur starka de är syns på en liten siffra bredvid dem och ju fler fiender vi har på vår spelplan, desto värre blir det för oss. Det gäller alltså att tänka strategiskt; försöka spara sköldar och slösa inte svärd eller magiska drycker i onödan.

Allt eftersom tiden går får vi tillgång till kraftfullare vapen, nya rustningar och specialförmågor. Det finns massor att leta upp i Dungeon Raid, men spelet är oförlåtande; när vi dör hamnar vi på en high score-lista och förlorar allt vi samlat på oss. Varje spelomgång innebär alltså en start från scratch. Trist kan tyckas, men det ger en puls, en önskan att inte vilja dö, och ett starkt en-gång-till-begär. Och det är väl kanske just där Dungeon Raids styrka ligger, det är den enkla ytan till trots enormt beroendeframkallande.

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 7.7 16GB 3G på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Xperia S på Prisjakt just nu: