Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

East & West Distribution AB blir officiell distributör för Xiaomi i Sverige

Postat:
16:18 - 2018-11-14
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Distributören East & West Distribution AB som driver webbshoppen Mi-store.se skriver idag i ett pressmeddelande att bolaget blivit officiell distributör för Xiaomi i Sverige. Det utökade samarbetet kommer att leda till att fler produkter ur Xiaomis produktportfölj blir tillgängliga i Sverige samtidigt som ett logistikavtal med Bright skall säkra att man möter efterfrågan.

Det känns oerhört kul att East & West Distribution AB efter ett par år som återförsäljare till Xiaomi via webshoppen www.mistore.se, nu blir den officiella distributören för Sverige, säger Jojje Måbrant, styrelseordförande i East & West Distribution AB.

Enligt East & West tog försäljningen av Xiaomis telefoner i Sverige fart när bolaget under början av året inledde ett samarbete med NetOnNet. I dag finns Xiaomis telefoner att tillgå bland en rad andra svenska återförsäljare. Till populära telefonmodeller hör bland annat Pocophone F1 som för närvarande är den billigaste Snapdragon 845-bestyckade telefonen på svenska marknaden, samt Android One-telefonerna Mi A2 och Mi A2 lite.

Brighstar börjar idag sälja ett för Norden utvalt sortiment av smartphones, ”Smarta hemmet”- lösningar, scooters, kameror och tillbehör. Det är därmed nu öppet för alla återförsäljare som är intresserade, att ansöka om att bli kund hos Brightstar och börja sälja Xiaomis produkter.

Utöver telefoner erbjuder Xiaomi en bred produktportfölj som bland annat innefattar det smarta hemmet, elsparkcyklar (Miija M365), robotdammsugare (Roborock), kameror och tillbehör som hörlurar samt powerbanks. Produkter som inom en snar framtid kan komma att dyka upp bland svenska återförsäljare.

Redaktionens anmärkning: Nyheten innebär inte att Xiaomi gör inträde på den svenska marknaden på samma vis som i Spanien eller exempelvis Storbritannien. Det vill säga genom en lokaliserad hemsida på Mi.com med en officiell webbshop varifrån kunder också erbjuds garanti och support direkt genom tillverkaren. För Xiaomi-produkter som köps i Sverige gäller i dagsläget i stället den i många fall begränsade garantiperiod (12 mån) samt support som återförsäljaren tillhandahåller. (Uppdatering 2018-11-15: Enligt Mi-store.se erbjuds 24 mån garanti på Xiaomi-produkter inhandlade genom svenska återförsäljare, såvida produkterna inte är gråimporterade).  Xiaomi erbjuder alltså i motsats till majoriteten av mobiltillverkarna som är aktiva på den svenska marknaden på egen hand ingen telefon- eller chattsupport och listar inte heller auktoriserade serviceverkstäder för Sverige/Norden via hemsidan.

[Pressrelease (PDF)]

Mest kommenterat

 1. Rapport: Framtida Huawei-telefoner blir utan Play Store
 2. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 7 Pro
 3. Föredrar du ”Edge”-skärmar eller platta paneler?
 4. Prispressade Asus Zenfone 6 erbjuder Snapdragon 855, 5000mAh och vridbar kamera
 5. Amerikanska chipptillverkare bryter samarbetet med Huawei – Google och Huawei uttalar sig
 6. OnePlus introducerar trådlösa hörlurarna Bullets Wireless 2

Mest läst

 1. Rapport: Framtida Huawei-telefoner blir utan Play Store
 2. Nokia, OnePlus och Huawei stänger ned appar i förtid
 3. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 7 Pro
 4. OnePlus 7 Pro har 6,67-tumsskärm med 90Hz uppdateringsfrekvens
 5. Huawei P30 Lite lanseras i Sverige, kostar 3995 kronor
 6. Prispressade Asus Zenfone 6 erbjuder Snapdragon 855, 5000mAh och vridbar kamera

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Föredrar du ”Edge”-skärmar eller platta paneler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey