Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

East & West Distribution AB blir officiell distributör för Xiaomi i Sverige

Postat:
16:18 - 2018-11-14
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Distributören East & West Distribution AB som driver webbshoppen Mi-store.se skriver idag i ett pressmeddelande att bolaget blivit officiell distributör för Xiaomi i Sverige. Det utökade samarbetet kommer att leda till att fler produkter ur Xiaomis produktportfölj blir tillgängliga i Sverige samtidigt som ett logistikavtal med Bright skall säkra att man möter efterfrågan.

Det känns oerhört kul att East & West Distribution AB efter ett par år som återförsäljare till Xiaomi via webshoppen www.mistore.se, nu blir den officiella distributören för Sverige, säger Jojje Måbrant, styrelseordförande i East & West Distribution AB.

Enligt East & West tog försäljningen av Xiaomis telefoner i Sverige fart när bolaget under början av året inledde ett samarbete med NetOnNet. I dag finns Xiaomis telefoner att tillgå bland en rad andra svenska återförsäljare. Till populära telefonmodeller hör bland annat Pocophone F1 som för närvarande är den billigaste Snapdragon 845-bestyckade telefonen på svenska marknaden, samt Android One-telefonerna Mi A2 och Mi A2 lite.

Brighstar börjar idag sälja ett för Norden utvalt sortiment av smartphones, ”Smarta hemmet”- lösningar, scooters, kameror och tillbehör. Det är därmed nu öppet för alla återförsäljare som är intresserade, att ansöka om att bli kund hos Brightstar och börja sälja Xiaomis produkter.

Utöver telefoner erbjuder Xiaomi en bred produktportfölj som bland annat innefattar det smarta hemmet, elsparkcyklar (Miija M365), robotdammsugare (Roborock), kameror och tillbehör som hörlurar samt powerbanks. Produkter som inom en snar framtid kan komma att dyka upp bland svenska återförsäljare.

Redaktionens anmärkning: Nyheten innebär inte att Xiaomi gör inträde på den svenska marknaden på samma vis som i Spanien eller exempelvis Storbritannien. Det vill säga genom en lokaliserad hemsida på Mi.com med en officiell webbshop varifrån kunder också erbjuds garanti och support direkt genom tillverkaren. För Xiaomi-produkter som köps i Sverige gäller i dagsläget i stället den i många fall begränsade garantiperiod (12 mån) samt support som återförsäljaren tillhandahåller. (Uppdatering 2018-11-15: Enligt Mi-store.se erbjuds 24 mån garanti på Xiaomi-produkter inhandlade genom svenska återförsäljare, såvida produkterna inte är gråimporterade).  Xiaomi erbjuder alltså i motsats till majoriteten av mobiltillverkarna som är aktiva på den svenska marknaden på egen hand ingen telefon- eller chattsupport och listar inte heller auktoriserade serviceverkstäder för Sverige/Norden via hemsidan.

[Pressrelease (PDF)]

Aktuellt

Var med och rösta fram årets Androidtelefon 2018!

Android på Prisjakt

OnePlus 6T
Huawei Mate 20 Pro
Huawei P20 Pro
Samsung Galaxy S9 Plus
Samsung Galaxy Note 9
Google Pixel 3
9.2

Test av Google Pixel 3 XL

9.1

Test av Sony Xperia XZ3

8.9

Test av Sony Xperia XZ2 Premium

8.6

Test av LG G7 ThinQ

8.1

Test av Nokia 8 Sirocco

9.3

Test av Samsung Galaxy Note 9

8.9

Test av OnePlus 6

8.8

Test av Sony Xperia XZ2

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har du eller har du haft en smartphone från OnePlus?
 2. Vilken modell anser du är årets Androidtelefon 2018?
 3. Rykte: Samsung Galaxy S10 presenteras 20 februari, blir tillgänglig 8 mars
 4. Senaste ryktet om Sony Xperia XZ4 pekar på tunnare ramar
 5. Huawei introducerar Nova 4 med kamera-ö och 48MP-kamera
 6. Hemskärmsappen Nova Launcher har fyllt sju år

Mest läst

 1. Har du eller har du haft en smartphone från OnePlus?
 2. Så här ser Sony Xperia XZ4 Compact ut enligt rykte
 3. Skulle du betala 2000-3000kr extra för att få 5G i din OnePlus-telefon?
 4. Senaste ryktet om Sony Xperia XZ4 pekar på tunnare ramar
 5. Rykte: Samsung Galaxy S10 presenteras 20 februari, blir tillgänglig 8 mars
 6. Samsung presenterar Galaxy A8s – sin första telefon med Infinity-O

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken modell anser du är årets Androidtelefon 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Survey