Schmidt visar upp eventuell efterföljare till Nexus One och pratar Gingerbread

Postat:
23:59 - 2010-11-15
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
399

Vi har sedan Google placerade en pepparkaksfigur utanför huvudkontoret Googleplex i Mountain View ivrigt väntat på den stora nyheten om innehållet i Android 2.3/Gingerbread. Google har därefter frestat oss genom att visa bilder på pepparkakor i sitt Twitter-flöde och meddelat att spännande ändringar är på väg för Android Market.

Googles VD Eric Schmidt var idag gäst på webbkonferensen Web 2.0 Summit och naturligtvis hoppades många att han i samband med detta skulle presentera Gingerbread. Vad som kom fram var däremot att Gingerbread tyvärr dröjer ett fåtal veckor till.

Vi blev dock inte helt snuvade på konfekten då Schmidt hade med sig en ännu inte lanserad telefon vars namn han vägrade att avslöja annat än att det absolut inte var  en Nexus Two, däremot blev han tyst när Nexus S kom på tal. Utifrån det lilla som framgick av telefonen under intervjun syns klart och tydligt att mjukvaran har ett litet mörkgare och annorlunda gränssnitt än vad vi finner i Android 2.2/Froyo – vilket ryktas vara en av nyheterna i Gingerbread.

Vidare framgick det att Google kommer att lansera NFC-stöd, Near Field Communication, med Android Gingerbread. Stödet öppnar upp för möjligheter att använda telefonen som en virtuell plånbok/kreditkort eller som ID-handling.

Genom Web 2.0 Summit live stream och bilder från engadget