Efterföljare till Nexus One i görningen? [Rykte]

Postat:
02:25 - 2010-10-29
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
426

(Gizmodos Mockup)

Turerna har varit många vad gäller Nexus One och huruvida det kommer en efterträdare eller inte. Försäljningssiffrorna när Nexus One lanserades imponerade inte, åtminstone inte på de som jämförde med exempelvis iPhone eller Motorolas Droid-lansering.

Med tiden så har dock Nexus Ones ställning och popularitet ökat stadigt och varje gång en ny laddning kommer in på Googles lager så säljs den slut nästan omedelbart. Gissningsvis har det helt enkelt bara tagit lite tid för konsumenterna i allmänhet att se storheten med Nexus One, och kanske främst det faktumet att den får uppdateringar löpande, först av alla.

Gizmodo skriver nu att det kan vara en ”Nexus Two” på gång, och den här gången via Samsung. Samsung har fått en del kritik för att de inte håller sina telefoner uppdaterade och buggfria, men om det stämmer att de har en Nexus-telefon på gång så innebär det att de 1) förbinder sig att köra telefonen utan ett egenutvecklat skal och 2) förbinder sig att hålla telefonen löpande uppdaterad.

Enligt Gizmodos källa så skall ”Nexus Two” designmässigt påminna väldigt mycket om Samsungs Galaxy S, men skall ha ett mer rundat backstycke (mer som iPhone 3GS kanske?) än det relativt platta bakstycket som Galaxy S har. Vidare skall den komma laddad med Android Gingerbread samt har en framåtriktad kamera för videosamtal. Det senare går helt i linje med vad vi har hört om Gingerbread-uppdateringen förut – att mycket fokus ligger på just videosamtal.

Det här kan i dagsläge inte klassificeras som något annat än ett mycket löst rykte, men vi hoppas förstås att det stämmer. Tanken med Nexus-serien är alldeles för god att låta gå förlorad. Världen (läs: USA) var bara inte redo för den här modellen då Google släppte Nexus One för snart tio månader sedan.
 

Via Gizmodo. Tipstack till alla som skickade in detta!