Efterlängtad Hero-uppdatering i mars månad? [Android 2.1-hysteri]

Postat:
12:35 - 2010-02-10
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
45

Vi får dagligen tonvis av mail med hänvisningar till diverse källor där det står det ena eller andra om den beryktade Hero-uppdateringen från HTC innehållandes Android 2.1. Det är utan tvekan en stor skara användare som ivrigt inväntar denna uppdatering och om vi sammantaget får tro alla de källor som nu talar om en lansering i mars mars månad – då lider denna ständiga väntan samt våra fulla inkorgar äntligen mot ett slut.

Det är bland annat HTC:s nederländska Twitter-kanal som nämner mars månad och även en rad andra kanaler så som engadget via information från Tweakers.net med flera.

Varför väntan blivit så lång beror på att man till en början tänkte satsa på Android 2.0-, men sköt på det hela med anledning av att Google blev färdiga med Android 2.1. Till HTC:s försvar skall också tilläggas att källkoden för Android 2.1 först publicerades för mindre mindre än en månad sedan på Android Open Source Projects hemsida och därmed kan man säga att HTC ändå varit snabba, de skall trots allt ha tid på sig att anpassa sitt egenutvecklade gränssnitt för operativsystemet och testa allting. Alteranativet hade varit att först släppa en 2.0-uppdatering i januari/februari och strax därefter en med 2.1, men med tanke på den support som måste ges och att användaren för varje uppdatering måste tömma sin telefon, så ansåg man det nog väl krångligt att gå den vägen.

Genom engadget, Mobilyz.com och Whizpr.nl – tipstack till Skywriter och Johan!