Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

En dåres försvarstal [Krönika]

Postat:
09:39 - 2012-02-03
Skribent:
Iamfree
Kommentarer:


En fanboy är en person som är fullständigt lojal det företag den valt att stödja och försvarar med näbbar och klor företagets produkter. En fanboy kan inte erkänna, inte ens för sig själv, att en produkt från ett konkurrerade företag kan vara bättre än den produkt man själv valt att införskaffa. Inte på någon punkt.

Ordet fanboy används ofta med en negativ klang eftersom personen i fråga tycks ha tappat förnuftet på vägen från butiken. Ganska ofta brukar man kritisera Apple för att ha många och dedikerade fanboys.

På senare tid har jag börjat misstänka att jag själv håller på att bli något jag egentligen inte tycker om. Jag har märkt hur jag mer och mer försöker övertyga andra om Androids förträfflighet och hur jag nästan känner mig personligt kränkt om någon påstår att en konkurrerande produkt är bättre. Extra känsligt blir det när den konkurrerande produkten råkar vara tillverkad av Apple.

 

Varje gång jag ser någon med en produkt med Android så blir jag både glad och stolt. Även om personen är en total främling så känner jag en samhörighet med denna. Vi är två människor som båda gjort det rätta valet och vi har båda hjälpt Google att knappa in lite på det ruttna äpplet.

 

Jag känner ofta ett behov av att övertala personer med produkter från Apple om varför de gjort ett dåligt val och varför de istället bör köpa något med operativsystemet Android. Varje gång jag märker att jag får napp går jag igång direkt. Lika arg och frustrerad blir jag när jag misslyckas. Jag känner ofta en ilska över hur medierna hyllar Apple och helt verkar glömma bort min älskade gröna lilla robot.

 

Jag tror att anledningen till att man så helhjärtat tar sin produkt i försvar är stoltheten. När jag köpte min första Androidprodukt så gjorde jag ett val. Ett val som andra kritiserar eftersom de gjorde ett annat val som även de känner att de måste försvara. Det är valet, inte produkten, man försöker försvara. Det är inte alltid lätt att erkänna att ens val kan ha varit dåligt, därför försvarar man sitt val in till sista blodsdroppen. Ofta försöker man nog mer övertyga sig själv än andra.

 

Jag tycker inte om denna förändring hos mig själv och därför känner jag att jag måste göra ett uttalande. Jag måste skriva något som tar ner mig på jorden igen.

 

Apple gör bra produkter.

 

Så, nu har jag sagt det, även om min stolthet fick sig en törn när orden formades på min skärm, en skärm som för övrigt är tillverkad av Apple. Jag älskar faktiskt flytet i iOS. Jag tycker att mer eller mindre alla produkter Apple tillverkar är sexiga. De utstrålar alltid en känsla av kvalité och kärlek. Apple har många innovativa lösningar som jag bara älskar. Jag har fortfarande inte använt en styrplatta som är lika intuitiv och fantastisk som den på min Macbook.

 

Dagen då jag köpte min första Androidprodukt gjorde jag ett val. Ett val baserat på förnuft – inte stolthet. Mina fanboytendenser kom långt senare, efter det att jag gjort mitt val. När jag väl hade gjort mitt val var jag ju tvungen att börja försvara det. Förnuftet började glida ifrån mig och nu försöker jag ta det tillbaka. Tiden innan min första Androidprodukt var jag ingen fanboy. Det lutade faktiskt länge åt att jag skulle köpa en Iphone. Det verkade logiskt då jag redan ägde en Macbook. Men jag valde inte Iphone utan jag valde en mobil med Android.

 

Det valet gjorde jag för att jag värderar två saker högt när jag köper en produkt. Valfrihet och kontroll. Apple gör många saker bra, ibland bäst av alla, men de kan inte ge mig den valfrihet och den kontroll jag vill ha över min produkt. Därför valde jag Android. Ett val jag egentligen inte behöver försvara eller försöka påtvinga andra eftersom olika personer värderar olika saker när de gör sina val. Min åsikt om vad som är viktigt behöver inte delas av andra. Det måste jag respektera.

 

Lägsta pris på Samsung Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Motorola RAZR på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:


 

Mest kommenterat

 1. Vilket operativsystem körde din första smartphone?
 2. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 3. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 4. Betalar du för mer Google-lagring?
 5. Google släpper andra öppna betaversionen av Android 12
 6. Fler nyheter i Android 12: integritetsöversikt och ny Wi-Fi-meny

Mest läst

 1. Google lägger ned en app du förmodligen aldrig använt
 2. Betalar du för mer Google-lagring?
 3. Vilket operativsystem körde din första smartphone?
 4. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 5. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 6. Rykte: Samsungs nästa telefoner med vikbara skärmar har påtagligt lägre pris

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Betalar du för mer Google-lagring?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om